Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εχθρικές και αβάσιμες οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε.” λέει η Μόσχα και απειλεί με αντίποινα

“Εχθρικές και αβάσιμες οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε.” λέει η Μόσχα και απειλεί με αντίποινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κριμαία, Ρωσία,

Εχθρικές και αβάσιμες χαρακτηρίζει η Μόσχα τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και ρωσικών επιχειρήσεων, τις οποίες οι Βρυξέλλες κατηγορούν ότι μετέφεραν τουρμπίνες της γερμανικής Siemens στην Κριμαία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επισήμανε επίσης ότι η Μόσχα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε βάρος της, τονίζοντας όμως το ενδιαφέρον της να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η οικονομική συνεργασία με την Ένωση.

«Η απόφαση των Βρυξελλών να συμπεριλάβουν στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους και ρωσικές εταιρείες, ως μέτρο αντιποίνων στην αυτοαποκαλούμενη “παράνομη” παράδοση στην Κριμαία τουρμπινών της εταιρείας Siemens είναι βαθύτατα λυπηρή» τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
«Θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο, που ελήφθη έπειτα από πρωτοβουλία του Βερολίνου, είναι εχθρικό και αβάσιμο» υπογραμμίζεται.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα την Παρασκευή  η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με στόχο κυρίως τον υφυπουργό Ενέργειας Αντρέι Τσερεζόφ και τρεις εταιρείες που κατηγορούνται ότι μετέφεραν στην Κριμαία τέσσερις τουρμπίνες που είχε παραδώσει στη Μόσχα η γερμανική εταιρεία Siemens.
Στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ προστέθηκαν εκτός από τον Τσερεζόφ, ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας που αγόρασε τις τουρμπίνες από τη Siemens και ένας ανώτατος υπάλληλος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ και παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr