ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός από αεροπορικό χτύπημα ο “μονόφθαλμος εμίρης” του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ

Νεκρός από αεροπορικό χτύπημα ο “μονόφθαλμος εμίρης” του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και πέντε ακόμα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από αεροπορικό χτύπημα που είχε στόχο την κρυψώνα τους, στα νότια της επαρχίας του Κιρκούκ του Ιράκ, σύμφωνα με την ιρακινή ιστοσελίδα Al Sumaria News την Τρίτη.

Τοπική πηγή που μίλησε στο Al Sumaria News είπε ότι η κρυψώνα των τζιχαντιστών βρισκόταν στα περίχωρα της πόλης Αλ Ριγιάντ.

Νεκρός είναι ο εμίρης των τζιχαντιστών Αμπού Γαχαμπάμπ Αλ Ιράκι, γνωστός και ως Αλ Ααγάρ που σημαίνει ο “μονόφθαλμος”.

“Ο Αλ Ααγάρ ήταν σημαντικός οπλαρχηγός και βρισκόταν κοντά στον αυτοαποκαλούμενο εμίρη του Κιρκούκ”, εξήγησε η ίδια πηγή.

Η πόλη Αλ Ριγιάντ παραμένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Σάββατο, σε άλλη αεροπορική επιδρομή στο Κιρκούκ που πραγματοποίησε ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 15 τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να κατέχει τα νότια της επαρχίας του Κιρκούκ αν και είναι περικυκλωμένο σε αυτή την περιοχή από κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

Ντάνα Λέβι: Ο Τομ Μπάρακ είπε ότι το Ισραήλ επιχείρησε να «σπρώξει» την Τουρκία σε πόλεμο

DW: Το σκάνδαλο των funds πιέζει τον Ερντογάν

Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr