Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί τρεις τζιχαντιστές που είχαν σκορπίσει το θάνατο σε Κοπτική Xριστιανική Εκκλησία της Αιγύπτου

Νεκροί τρεις τζιχαντιστές  που είχαν σκορπίσει το θάνατο σε Κοπτική Xριστιανική Εκκλησία της Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις τζιχαντιστές οι οποίοι φέρονται να είχαν πάρει μέρος στις επιθέσεις εναντίον της μειονότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας αστυνομικός επίσης σκοτώθηκε στην επιχείρηση αυτή, η οποία διεξήχθη την Τρίτη στην επαρχία Κένα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Από τον Δεκέμβριο πάνω από εκατό χριστιανοί, μέλη της μειονότητας των Κοπτών, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών όταν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν από έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί προηγουμένως σε ένα σημείο όπου έλεγε πως βρίσκονταν τζιχαντιστές που ενέχονταν στις επιθέσεις.

«Μόλις οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έφθασαν στο σημείο, τρομοκρατικά στοιχεία άνοιξαν πυρ, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων, και οι δυνάμεις ανταπέδωσαν» τα πυρά, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ύποπτος που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, όπως και άλλοι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές κι ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επιτόπου διάφορα όπλα και χρυσά κοσμήματα, «πιθανόν κλεμμένα από τα θύματά τους μεταξύ των χριστιανών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την 26η Μαΐου μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με επιζήσαντες, μασκοφόροι ανάγκασαν χριστιανούς που κατευθύνονταν σε ένα μοναστήρι να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και απαίτησαν να απαρνηθούν την πίστη τους. Κατόπιν εκτέλεσαν τα θύματα εν ψυχρώ.

Μια επίθεση βομβιστή- αυτοκτονίας μέσα σε μια εκκλησία του Καΐρου τον Δεκέμβριο και ακόμη δύο παρόμοιες επιθέσεις, επίσης μέσα σε εκκλησίες, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα (βόρεια) τον Απρίλιο, στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες μειονοτικούς.

Μετά την ανατροπή τον Ιούλιο του 2014 από τον αιγυπτιακό στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προερχόταν από το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, εξτρεμιστικές οργανώσεις πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώνοντας εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς, κυρίως στο Σινά, μια περιοχή που λυμαίνεται ο αιγυπτιακός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Χακάν Φιντάν και Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκαν με τους τζιχαντιστές της Χαμάς στην Άγκυρα

Lana Zochiou (MFA): “We are monitoring the situation in Al-Suqaylabiyah, a predominantly Greek Orthodox city, with grave concern”

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στην Αλ Σουκαϊλαμπίγια, μια πόλη με κατεξοχήν ελληνορθόδοξο πληθυσμό»

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr