ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,


















































Το Ισραήλ αντιμέτωπο με νέα πρόκληση στη Μεσόγειο καθώς η Λιβύη ενέκρινε το ανυπόστατο μνημόνιο με την Τουρκία
Ο επικεφαλής της CENTCOM ενημέρωσε τον Τραμπ για τις στρατιωτικές επιλογές έναντι του Ιράν
Σαουδάραβες προς Τραμπ: Δώστε μια ευκαιρία στη διπλωματία
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ δεν δεσμεύεται για μη συμμετοχή σε περιφερειακό πόλεμο
Ο Νίκος Παντελής νιώθει άβολα στο Allwyn Game Time
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη θέση της σχετικά με τα πυρηνικά της Πιονγκγιάνγκ ξεκαθάρισε η Ρωσία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο μίας στρατιωτικής σύγκρουσης ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας.
Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα συντριπτικό πλεόνασμα αντιφατικών ρητορικών γύρω από το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, τόσο από την Πιονγκγιάνγκ, όσο και από την Ουάσινγκτον.
«Η Ρωσία ελπίζει ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική», ανέφερε ο Λαβρόφ.
Σημείωσε, ακόμη, ότι η Βόρεια Κορέα είχε κάποτε υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, αλλά παραιτήθηκε από αυτή.
«Τώρα (η Βόρεια Κορέα) ισχυρίζεται ότι έχει νόμιμα δικαιώματα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και ότι το έχει ήδη κάνει. Αλλά γνωρίζετε τη θέση μας: δεν αποδεχόμαστε μία Βόρεια Κορέα που έχει στην κατοχή της πυρηνικά όπλα», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.
Τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα έχουν «μία σειρά προτάσεων» με στόχο στην αποφυγή αυτού που μπορεί να καταστεί ως μία «από τις πλέον μεγάλες συρράξεις» και ως «μία κρίση με μεγάλο αριθμό απωλειών»
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ να εμπλακούν σε μία στρατιωτική σύρραξη.























































