ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Αλ Σούχνα από το Ισλαμικό Κράτος

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Αλ Σούχνα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως την τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς που κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του προχωρούν τώρα προς τις ανατολικές περιοχές που ελέγχονται από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή, πως εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και τα όπλα τους καταστράφηκαν στην πόλη Αλ Σούχνα, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

Η πόλη βρίσκεται επίσης σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τα εσωτερικά σύνορα με την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, που είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ένας μείζων στόχος για τη συριακή κυβέρνηση.

Οι τζιχαντιστές έχουν χάσει μεγάλα τμήματα του συριακού εδάφους από τις χωριστές εκστρατείες που διεξάγονται από κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν και από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Οι SDF είναι αυτή τη στιγμή επικεντρωμένες στην ανακατάληψη της πόλης Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, η οποία συνορεύει προς ανατολάς με το Ιράκ.

Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει την πρωτεύουσα της επαρχίας, στην οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος περισσότερο από δύο χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεωπολιτικός σεισμός! Ήταν η Σαουδική Αραβία και η Συρία οι χώρες που συζητούσαν «ειρήνη» με το Ισραήλ ως προκάλυμμα για να προετοιμαστούν για πόλεμο;

Η Συρία προσχωρεί στη συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης «άδειασε» τον Μαμντάνι για το ταξίδι της γυναίκας του στη Μέση Ανατολή

Η Χαμάς φυλακίζει και βασανίζει Γαζαίους ακόμα και γυναίκες και παιδιά

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr