ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρλανδία υπέρ της Apple και κατά Ε.Ε.: «Δεν είμαστε φοροεισπράκτορες για λογαριασμό όλων των άλλων»

Ιρλανδία υπέρ της Apple και κατά Ε.Ε.: «Δεν είμαστε φοροεισπράκτορες για λογαριασμό όλων των άλλων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πάσκαλ Ντόνοχοου την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει αναδρομικά 13 δισ. ευρώ για φόρους από την αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Apple προσθέτοντας ότι δεν είναι δουλειά του Δουβλίνου αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα ο Ντόνοχοου επισήμανε ότι οι φορολογικοί κανόνες των οποίων επωφελήθηκε η Apple ίσχυαν για όλες τις εταιρείες και ότι ο αμερικανικός κολοσσός της πληροφορικής δεν έτυχε διακριτικής μεταχείρισης. Η πολιτική αυτή δεν αντίκειται στο ευρωπαϊκό ή στο ιρλανδικό φορολογικό δίκαιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν είμαστε φοροεισπράκτορες για λογαριασμό όλων των άλλων», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πέρυσι ότι η Apple κατέβαλε τόσο λίγους φόρους για τη δραστηριότητά της στην ιρλανδική επικράτεια που η μεταχείρισή της ισοδυναμούσε με κρατική ενίσχυση.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα εισπράξει τα χρήματα εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης της Apple.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι ζητάει και άλλα χρήματα από την ΕΕ: Νέα «τρύπα» 27 δισ. στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας

Ο Φαραντούρης υποδέχθηκε Χριστιανούς της Συρίας στο Ευρωκοινοβούλιο: «…οι άνθρωποι αυτοί είναι φοβισμένοι, κυνηγημένοι»

Ο Φαραντούρης ζήτησε από τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στην ΕΕ σεβασμό στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά

Ο Μακρόν ζητά από τη φον ντερ Λάιεν την απαγόρευση των Κοινωνικών Δικτύων σε νέους κάτω των 15 ετών

Ο Φαραντούρης έριξε σφαλιάρα στους Τούρκους από την Κάσο: «Πόντιση καλωδίου και επέκταση στα 12 ν.μ. νοτίου της Κρήτης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr