Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ έδιωξε και τον επικεφαλής στρατηγικής του Στίβεν Μπάνον

Ο Τραμπ έδιωξε και τον επικεφαλής στρατηγικής του Στίβεν Μπάνον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απόφαση να εκδιώξει τον επικεφαλής στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου, Στίβεν Μπάνον στον Λευκό Οίκο, έλαβαν από κοινού ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και ο προσωπάρχης, Τζον Κέλι, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είχε αποφασίσει αρκετά νωρίτερα από την ανακοίνωση της απόλυσης να απομακρύνει τον Μπάνον, σύμφωνα με αξιωματούχους στο κοντινό περιβάλλον του, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Από το πρωί της Παρασκευής, το μέλλον του Μπάνον στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου αποτελούσε αντικείμενο διαβούλευσης.

Οι πληροφορίες των New York Times θέλουν τον Μπάνον να είχε υποβάλει την παραίτησή το στις 7 Αυγούστου, αλλά η ανακοίνωση της απομάκρυνσής του καθυστέρησε λόγω των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ.

Ο Μπάνον συνέβαλε ιδιαίτερα στην εκστρατεία για την εκλογή του Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016 και αποτελούσε τον εκπρόσωπο της «εθνικιστικής» ιδεολογίας. Η απόφασή του, ωστόσο, να διαφοροποιηθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το CNN, προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr