Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στα νότια της Ράκα – Ο συριακός στρατός αντεπιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο)

Άγριες μάχες στα νότια της Ράκα – Ο συριακός στρατός αντεπιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, εξαπέλυσαν μεγάλη αντεπίθεση στα νότια της επαρχίας της Ράκα το πρωί της Παρασκευής, για να ανακαταλάβουν τα χωριά που τους πήρε το Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη, σκοτώνοντας 100 περίπου Σύρους στρατιώτες.

Επικεφαλής της επίθεσης είναι οι “Δυνάμεις Τίγρεις”, καταδρομείς του συριακού στρατού, που επιτέθηκαν με ορμή στις θέσεις των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας πολλούς.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, οι κυβερνητικοί πήραν πίσω το 80% των εδαφών που έχασαν την Πέμπτη.

Από τη μεριά του το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε το πρωί της Παρασκευής στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη.

Στις εικόνες βλέπουμε πολλά οχήματα των τζιχαντιστών, τανκς και άλλα βαριά όπλα, όπως και τα λάφυρα που πήραν από τους Σύρους στρατιώτες.

Στην κεντρική φωτογραφία (πάνω), βλέπετε τους Σύρους στρατιώτες που συμμετέχουν στην αντεπίθεση. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, ο συριακός στρατός μετακινείται με ό,τι όχημα βρει διαθέσιμο, όπως ΙΧ και φορτηγά, ενώ οι άνδρες δεν έχουν κοινή στολή.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τη μάχη που δόθηκε την Πέμπτη:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει – Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr