ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές στο Ιράκ έπιασαν 50 οικογένειες μελών τους ενώ επιχειρούσαν να αποσκιρτήσουν

Τζιχαντιστές στο Ιράκ έπιασαν 50 οικογένειες μελών τους ενώ επιχειρούσαν να αποσκιρτήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που βρίσκονται περικυκλωμένοι σε ένα θύλακα στα νότια της επαρχίας του Κιρκούκ του Ιράκ, συνέλαβαν περίπου 50 οικογένειες μελών της οργάνωσής τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν προς τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Al Sumaria News, μια ομάδα ντόπιων και ξένων τζιχαντιστών συνέλαβε τις 50 οικογένειες συμπολεμιστών τους, όλοι Ιρακινοί υπήκοοι, ενώ κινούνταν σε έναν επαρχιακό δρόμο σε φάλαγγα για να εγκαταλείψουν τον τζιχαντιστικό θύλακα.

Μεταξύ των αμάχων ήταν και τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που επιχειρούσαν να λιποτακτήσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ως προπύργιό του στα νότια του Κιρκούκ την πόλη Χαουίτζα, που κατέλαβε το 2014 και διατηρεί τον έλεγχο στην ύπαιθρο γύρω από αυτήν.

Οι τρομοκράτες είναι ολόγυρα περικυκλωμένοι και αποτελούν τον επόμενο στόχο της ιρακινής κυβέρνησης μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης και της Ταλ Αφάρ στην επαρχία Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Εάν απελευθερωθεί και η πόλη της Χαουίτζα, το Ισλαμικό Κράτος θα έχει παρουσία μόνο στην έρημο στο δυτικό Ιράκ.

Πολεμικός χάρτης Συρίας και Ιράκ: Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχουν οι κυβερνήσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με πράσινο οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με την Αλ Κάιντα. Με γαλάζιο είναι η τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία. Μέσα στον κόκκινο κύκλο ο θύλακας της Χαουίτζα, στα νότια της επαρχίας του Κιρκούκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

DW: Το σκάνδαλο των funds πιέζει τον Ερντογάν

Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για πιθανή επίθεση πριν από τις ισραηλινές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr