Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός πέρασε στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ (χάρτης)

Ο συριακός στρατός πέρασε στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, πέρασαν στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, γεγονός που θα τους επιτρέψει να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις συνοικίες που ελέγχουν στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Με τον ελιγμό αυτό το συριακό καθεστώς επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και στην ανατολική όχθη του ποταμού, όπου οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, έχουν εξαπολύσει τη δική τους επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, πέρασαν τον Ευφράτη στην περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι τζιχαντιστές πολιορκούνται από τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια.

Περνώντας τον Ευφράτη, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του θα επεκτείνουν την πολιορκία και από την ανατολική πλευρά.

Οι τζιχαντιστές δύσκολα μπορούν να διαφύγουν από τις συνοικίες της Ντέιρ Αλ Ζουρ που κατέχουν πλέοντας στον Ευφράτη, επειδή η συριακή και η ρωσική αεροπορία βάζουν στο στόχαστρο όσους προσπαθούν να τον διασχίσουν, ανέφερε από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, που επιβεβαίωσε ότι ο στρατός πέρασε τον ποταμό, διευκρίνισε ότι «για να ολοκληρωθεί η πολιορκία» το καθεστώς θα πρέπει να θέσει ακόμη υπό τον έλεγχό του πολλά χωριά στην ανατολική όχθη.

Νωρίτερα πάντως, για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, τέθηκε ξανά σε λειτουργία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι προσγειώθηκαν εκεί δύο μεταγωγικά αεροσκάφη που μετέφεραν υλικά για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του στρατού, όπως βλέπετε και στην εικόνα που αναδημοσιεύουμε.

Περνώντας τον Ευφράτη, ο συριακός στρατός πλησίασε περισσότερο στη ζώνη επιχειρήσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που διεξάγουν μια ξεχωριστή επιχείρηση, με τη στήριξη της Ουάσιγκτον.

Οι Κούρδοι, οι Άραβες και οι Ασσύριοι σύμμαχοί τους δεν συντονίζουν τις επιχειρήσεις τους με τη Δαμασκό ή με τη Μόσχα. Υπάρχει όμως μια «γραμμή αποφυγής συγκρούσεων» με στόχο να αποφεύγονται τα επεισόδια μεταξύ των διαφόρων πλευρών.

Δείτε σε ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης τους Σύρους στρατιώτες να περνάνε τον Ευφράτη:

Πολεμικός χάρτης της μάχης της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Με κόκκινο χρώμα οι συνοικίες και τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με κίτρινο η κουρδική προέλαση προς την πόλη. Οι κυβερνητικοί προσπαθούν να κυκλώσουν τους τζιχαντιστές στις συνοικίες που κατέχουν στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr