Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήλον της έριδος η Ντέιρ Αλ Ζουρ και ο Ευφράτης “σύνορο” μεταξύ Δυτικών και συμμάχων του Άσαντ

Μήλον της έριδος η Ντέιρ Αλ Ζουρ και ο Ευφράτης “σύνορο” μεταξύ Δυτικών και συμμάχων του Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά διαγράφεται ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης, με άμεση εμπλοκή αμερικανικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Συρία.

Η ανησυχία επικεντρώνεται στην περιοχή γύρω από την πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου το Ισλαμικό Κράτος δίνει μάχες οπισθοφυλακών σε δύο μέτωπα: από τη δυτική όχθη του Ευφράτη, με τον κυβερνητικό στρατό του Σύρου πρόεδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ, που υποστηρίζεται από την αεροπορία και άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και από την ανατολική όχθη του Ευφράτη με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις γραμμές των οποίων μάχονται και Αμερικανοί κομάντος.

Το βράδυ της Πέμπτης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι δυνάμεις των SDF στις οποίες περιλαμβάνονταν και Αμερικανοί στρατιώτες, πήραν θέσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και σε δυο περιπτώσεις άνοιξαν πυρ εναντίον των συριακών στρατευμάτων τα οποία, όπως αναγνώρισε η Μόσχα, υποβοηθούνταν από ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

«Εάν επαναληφθεί κάτι τέτοιο θα τους καταστρέψουμε κάνοντας χρήση όλων των αναγκαίων μέσων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χαρακτηριστική της ανησυχίας για πιθανό ατύχημα ήταν n εσπευσμένη συνάντηση Αμερικανού και Ρώσου στρατηγού, οι οποίοι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συζήτησαν πρόσωπο με πρόσωπο, έβαλαν κάτω τους χάρτες και τα γραφήματα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμπλοκής.

Το περασμένο Σάββατο, οι SDF κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι βομβάρδισε θέσεις τους γύρω από το Ντέιρ Αλ Zoυρ, πράγμα που η Μόσχα αρνήθηκε.

Από την πλευρά της, η Ρωσία κατηγόρησε την περασμένη Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι υποκίνησαν μέσω κατασκόπων τους επίθεση τζιχαντιστών από την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία για να ανακόψουν την προέλαση του συριακού στρατού στο Ντέιρ Αλ Zoυρ.

Η πόλη και η γύρω περιοχή αποτελούν πολύτιμο έπαθλο για όλα τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα, κυρίως λόγω πετρελαίου και άλλων ορυκτών πόρων.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία και στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από πολλές περιοχές της ανατολικής Συρίας κάτω από την πίεση των Ρώσων και ότι το κενό καλύφθηκε από σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Το γενικό επιτελείο του Ισραήλ ήδη απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Τεχεράνη.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη γύρω από την περιοχή της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr