Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατεβάζουν τα ρολά οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Γαλλία

Κατεβάζουν τα ρολά οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Γάλλοι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν σήμερα (10/10) για να διαμαρτυρηθούν για το πάγωμα των μισθών τους και τις μειώσεις προσωπικού που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων καλούν το σύνολο των 5,4 εκατομμυρίων εργαζόμενων που εκπροσωπούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, που αποτελούν περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της Γαλλίας, σημαίνει ότι θα κλείσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί καθώς και πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

Προβλήματα αναμένονται και στις αερομεταφορές, με τη γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας να έχει συστήσει στις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν κατά 30% τις πτήσεις τους.

Για πρώτη φορά από το 2009 περίπου δέκα συνδικάτα εργαζόμενων στον τομέα της υγείας -γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι- συμμετέχουν στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στα παραϊατρικά επαγγέλματα -νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, βοηθοί νοσοκόμων.

Η κινητοποίηση αναμένεται να είναι «μεγάλη», σύμφωνα με τα συνδικάτα, με σχεδόν 130 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις να είναι προγραμματισμένες.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε χθες Δευτέρα (9/10) «στηρίζω πλήρως τα μέτρα που ελήφθησαν», διαβεβαιώνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν περιφρονούνται» και «είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της χώρας μας».

«Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει το εύρος της βαθιάς δυσαρέσκειας που νιώθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι», εκτίμησε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου CFDT σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Echos.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Μακρόν νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης: «Να μην είμαστε δειλοί» απέναντι στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr