Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Daily Mail: Η Βρετανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Daily Mail: Η Βρετανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως μέσω του Αμερικανού προέδρου Ν. Τραμπ ενισχύουν την πολεμική τους ρητορική εναντίον της Βόρειας Κορέας, η Βρετανία καταρτίζει τα σχέδιά της για έναν επερχόμενο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο αναφέρει σε ανάλυσή της η Daily Mail.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η Βρετανία προετοιμάζεται για πόλεμο σε περίπτωση που το καθεστώς της Βόρειας Κορέας διεξάγει ακόμα μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντήσουν με αεροπορικές επιδρομές.

Η Βόρεια Κορέα παρακολουθείται στενά αυτή τη στιγμή, ειδικά μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Εν μέσω φημολογίας ότι η Πιονγκγιανγκ ενδέχεται να προχωρήσει σε ακόμα μια δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και με βάση το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει τη Βόρεια Κορέα, Βρετανοί αξιωματούχοι καταρτίζουν στρατιωτικά σχέδια ενόψει μια πιθανής πολεμικής σύγκρουσης.

“Έχουμε πολλά πλοία για να στείλουμε”

Σύμφωνα με την Daily Mail, μέρος των πολεμικών προετοιμασιών της  Βρετανίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου Queen Elizabeth στην κορεατική χερσόνησο.

“Έχουμε πολλά πλοία για να στείλουμε, τα αντιτορπιλικά Type-45, τις φρεγάτες τύπου-23.

Το αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth θα μπορούσε να τεθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο σε υπηρεσία εάν παραστεί ανάγκη”, ανέφερε ανώτερη πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στην εφημερίδα.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πολεμικό σχέδιο της Βρετανίας προέκυψαν αφού ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι “μόνο ένα πράγμα θα λειτουργήσει για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας”.

Ο τυραννικός φασίστας στην εξουσία στη Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, συνέχισε τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων παρά την εκτεταμένη καταδίκη και κυρώσεις.

Το αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth, επέστρεψε στην Βρετανία τον Αύγουστο του 2017 μετά από εκτεταμένες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και δεν πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία πριν το 2020.

Ωστόσο, η πιθανή ανάπτυξη του νωρίτερα το χρονοδιάγραμμα έδωσε συγκρίσεις με την έναρξη του πολέμου των Φώκλαντ.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Sir Mάικλ Φάλον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αυξήσει τις στρατιωτικές του δαπάνες ενόψει των αυξανόμενων απειλών από κράτη όπως η Βόρεια Κορέα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Sir Michael είπε στο BBC ότι η Βρετανία διατρέχει κίνδυνο από το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας της Πιονγκγιάνγκ.

“Οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το έδαφός τους, να υπερασπιστούν τις βάσεις τους και να φροντίσουν τους πολίτες τους, αλλά αυτό μας αφορά, το Λονδίνο είναι πιο κοντά στη Βόρεια Κορέα και τους πυραύλους της”, δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr