Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάρτζεον: Οι Σκωτσέζοι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το μέλλον τους

Στάρτζεον: Οι Σκωτσέζοι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το μέλλον τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν εξαρτάται από το Brexit, όμως οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν το δικό τους μέλλον όταν αποσαφηνιστούν οι όροι του διαζυγίου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον.

“Η Σκωτίας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον της όταν ξεκαθαρίσουν οι όροι του Brexit. Έχουμε την εντολή για να παράσχουμε στον λαό αυτήν την επιλογή” είπε η Στέρτζον, υπό τις επευφημίες των μελών του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος που μετέχουν στο συνέδριό του στη Γλασκώβη.

“Καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βυθιστεί στο χάος και οδηγεί τη χώρα στο μονοπάτι της αυτοεπιβαλλόμενης παρακμής, ποτέ πριν δεν ήταν μεγαλύτερη η ανάγκη” να τεθεί το θέμα της ανεξαρτησίας πρόσθεσε η Στέρτζον. Σημείωσε όμως ότι δεν είναι σαφές το πότε θα μπορούσε να προκηρυχθεί ένα νέο δημοψήφισμα.

“Έχουμε την εντολή να παράσχουμε αυτήν την επιλογή στο λαό. Αυτήν την εντολή την κερδίσαμε δίκαια και ξεκάθαρα. Αλλά η άσκηση αυτού του δικαιώματος θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλης της Σκωτίας”, τόνισε.

Τι είπε για την Καταλονία

Αναφερόμενη στην Καταλονία, η Στέρτζον κάλεσε τις ισπανικές αρχές να σεβαστούν “το δικαίωμα των Καταλανών να αποφασίσουν το δικό τους μέλλον”. “Είναι καιρός να καθίσει η ισπανική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με την καταλανική κυβέρνηση, για να βρεθεί μια διέξοδος”, συνέχισε. “Μια διέξοδος που θα σέβεται τον νόμο αλλά και τη δημοκρατία και το δικαίωμα των Καταλανών να αποφασίζουν το δικό τους μέλλον”, πρόσθεσε.

Η Στέρτζον κατήγγειλε επίσης τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, όπως είπε, θα έπρεπε να καταδικάσει τη βία σε βάρος των Καταλανών που “δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία απλώς και μόνο επειδή ήθελαν να ψηφίσουν”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr