Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ κατέστησαν υπεύθυνη τη στρατιωτική ηγεσία της Μιανμάρ για τους διωγμούς των Ροχίνγκια

Οι ΗΠΑ κατέστησαν υπεύθυνη τη στρατιωτική ηγεσία της Μιανμάρ για τους διωγμούς των Ροχίνγκια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ουάσιγκτον καθιστά υπεύθυνη τη στρατιωτική ηγεσία της Μιανμάρ για τους διωγμούς εναντίον των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Ωστόσο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απέφυγε να διευκρινίσει εάν οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα σε βάρος της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων της Μιανμάρ εξαιτίας των επιχειρήσεων που οδήγησαν πάνω από 500.000 μέλη της μειονότητας να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Ο κόσμος δεν μπορεί απλά να κάθεται άπραγος και να γίνεται μάρτυρας των ωμοτήτων που καταγγέλλονται στην περιοχή», ανέφερε ο Τίλερσον στη διάρκεια ομιλίας του στο Center for Strategic and International Studies.

«Καθιστούμε τη στρατιωτική ηγεσία (της Μιανμάρ) υπεύθυνη γι’ αυτό που συμβαίνει», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κατάσταση στη χώρα.

Σε επιστολή τους, 43 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων προέτρεψαν την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει εκ νέου ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στα ανώτατα στελέχη της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων της Μιανμάρ και να προετοιμάσει στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος όσων ευθύνονται για τους διωγμούς σε βάρος των Ροχίνγκια.

Εκτιμάται ότι πάνω από μισό εκατομμύριο μέλη της μειονότητας των Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κι έχουν καταφύγει στο Μπαγκλαντές από τα τέλη του Αυγούστου για να σωθούν από την καταστολή που εξαπέλυσε ο στρατός, έπειτα από επιθέσεις που έκαναν σε συνοριακά φυλάκια ένοπλοι ισλαμιστές Ροχίνγκια.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ διαψεύδει τις κατηγορίες περί διάπραξης εθνικής εκκαθάρισης και χαρακτηρίζει τρομοκράτες τους ισλαμιστές αντάρτες που επιτέθηκαν στις δυνάμεις του στρατού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr