Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελέγη πρόεδρος της γερμανικής βουλής

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελέγη πρόεδρος της γερμανικής βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πλειοψηφία του Γερμανών βουλευτών υπερψήφισε το βράδυ της Τρίτης τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Σε σύνολο 704 βουλευτών, ο Σόιμπλε έλαβε 501 ψήφους, 173 όχι, ενώ 30 δήλωσαν παρών, δηλαδή ψήφισε υπέρ του το 71%. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε είναι από σήμερα ο νέος Πρόεδρος του 19ου γερμανικού Κοινοβουλίου, που έχει τους περισσότερους βουλευτές από ποτέ και στο οποίο και εκπροσωπούνται επτά κόμματα. Ανάμεσα τους για πρώτη φορά το Εθνικολαϊκιστικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία», με 92 βουλευτές.

Στο Κοινοβούλιο υπάρχει και η μεγαλύτερη εκπροσώπηση κοινοβουλευτικών με μεταναστευτικό προφίλ, όπως ο ελληνικής καταγωγής, Γρηγόρης Αγγελίδης, ο οποίος και εκλέχθηκε με το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP).

Την ώρα της εκλογής του νέου Πρόεδρου της Βουλής, έξω από το κτίριο διαδήλωναν εκατοντάδες πολίτες ενάντια στο κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο αρχαιότερος εν ενεργεία Γερμανός πολιτικός και εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 1972. Νέος προσωρινός υπουργός Οικονομικών έχει ήδη αναλάβει ο υπουργός Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάγιερ, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρις τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr