Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος στη Σομαλία

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος στη Σομαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξαπέλυσε δύο αεροπορικά πλήγματα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Σομαλία, στην πρώτη επιχείρηση των ΗΠΑ εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα αυτή, όπου δρουν ήδη οι τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ, οργάνωσης πιστής στην Αλ Κάιντα.

«Σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Σομαλία, σκοτώνοντας πολλούς τρομοκράτες», ανέφερε το Πεντάγωνο σε μια ανακοίνωσή του.

Τα τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) που έκαναν τις επιδρομές, την πρώτη περί τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, τη δεύτερη το πρωί, «πέτυχαν τους στόχους τους», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πλωτάρχης Άντονι Φάλβο, εκπρόσωπος της AFRICOM.

«Δεν υπήρχε κανένας άμαχος» στην περιοχή όπου έγιναν οι αεροπορικές επιδρομές, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός αξιωματικός και διευκρίνισε ότι αυτές ήταν οι πρώτες επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε τον Μάρτιο το Πεντάγωνο να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις – αεροπορικές ή/και χερσαίες – για να υποστηρίξει τη σομαλική κυβέρνηση.

Οι δύο επιδρομές έπληξαν πολλούς στόχους, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το οποίο δεν διευκρίνισε την ακριβή τοποθεσία όπου έγιναν.

Μετά την πολυαίμακτη επίθεση με φορτηγό παγιδευμένο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 276 ανθρώπους στα μέσα του Οκτωβρίου στο Μογκαντίσου, η Ουάσιγκτον κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη να εντείνει την υποστήριξή της στη σομαλική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr