Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο στα Κατεχόμενα: Ο Τουρκοκύπριος ψευδοπρωθυπουργός χωρίζει και τον “έδωσε” στεγνά η πρώην

Σκάνδαλο στα Κατεχόμενα: Ο Τουρκοκύπριος ψευδοπρωθυπουργός χωρίζει και τον “έδωσε” στεγνά η πρώην
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξηγήσεις από τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν (Hüseyin Özgürgün), ζητάει το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος όσον αφορά την αξίωση της εν διαστάσει συζύγου του για αποζημιώσεις ύψους 2,5 εκ λιρών Τουρκίας (625.000 ευρώ) επικαλούμενη, μέσω του δικηγόρου της στην εκδίκαση της υπόθεσης του διαζυγίου τους, ότι στην κατοχή του ψευδοπρωθυπουργού βρίσκονται δύο επαύλεις και ένας τραπεζικός λογαριασμός με μεγάλα ποσά.

Το κόμμα Ενωμένη Κύπρος αναφέρει ότι πρόκειται για πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς που δεν μπορούν να παρακαμφθούν με σιωπή, σημειώνοντας ότι η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση.

Στην κατοχή του ψευδοπρωθυπουργού Οζγκιουργκιούν βρίσκονται δύο επαύλεις στο Πέλλαπαϊς, αξίας 450.000 στερλινών, και στον Άγιο Επίκτητο, αξίας 950.000 στερλινών, όπως επίσης και ότι σε λογαριασμό στην Τράπεζα Εργασίας (İş Bankası) κατέθετε συνεχώς χρήματα.

Μάλιστα το κόμμα Ενωμένη Κύπρος θεωρεί τη διερεύνηση της υπόθεσης ως προϋπόθεση και κάλεσε τους αρμόδιους ψευδοθεσμούς του ψευδοκράτους να το πράξουν.

Το διαζύγιο του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν από τη δεύτερη σύζυγό του, τουρκικής καταγωγής, Ντιλέκ, μετά από τρία χρόνια γάμου, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και συζητήσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ενώ τη Δευτέρα ήταν και πρωτοσέλιδο στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, όπου κατέγραφε τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της πρώην κ. Οζγκιουργκιούν για τα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το φύλλο της τουρκικής Χουριέτ την Τρίτη, την αίτηση διαζυγίου κατέθεσε ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν με το αιτιολογικό ότι η σύζυγός του «δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντα και το ρόλο στον έγγαμο βίο, ήταν ανασφαλής, τον ζήλευε και ζει εκτός της συζυγικής εστίας, στο εξωτερικό (το τελευταίο διάστημα ζει στην Άγκυρα, από όπου κατάγεται)».

Η Ντιλέκ Οζγκιουργκιούν απάντησε ότι «δεν είναι πλημμελής» και ζητεί αποζημίωση 2,5 εκ λίρες Τουρκίας, προβάλλοντας και τον ισχυρισμό ότι την έδιωξε από το σπίτι τους στη Λευκωσία δύο φορές με τη βοήθεια των σωματοφυλάκων του.

Στην επιστολή της προς το «δικαστήριο» η πρώην κ. Οζγκιουργκιούν αναφέρει επίσης ότι όταν παντρεύτηκαν αλλά και σήμερα συνεχίζει να εργάζεται στο Υπουργείο Τουρισμού στην Άγκυρα.

Ο δικηγόρος της Ντιλέκ, Μποϊσάν Μποϊρά, προέβαλε στο «δικαστήριο» τον ισχυρισμό ότι ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία και έχουν απευθύνει ερώτημα προς το ψευδοκτηματολόγιο πότε η υπερπολυτελής έπαυλη στον Άγιο Επίκτητο που αγοράσθηκε στο όνομα της φίλης του κ. Οζγκιουργκιούν και γνωστού μοντέλου, Ιντζί Παρς, πωλήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr