Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία αναδιαρθρώνει το χρέος της Βενεζουέλας – Θα πληρώσει 3,15 δισ. ευρώ

Η Ρωσία αναδιαρθρώνει το χρέος της Βενεζουέλας – Θα πληρώσει 3,15 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους υπέγραψαν η Ρωσία και η Βενεζουέλα, βάσει της οποίας το Καράκας θα αποπληρώσει στη Μόσχα ποσό ύψους 3,15 δισεκ. δολαρίων σε 10 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Καράκας δεν έχει ζητήσει άλλη βοήθεια από τη Μόσχα, πέρα από τη συμφωνία αυτή.

Η Βενεζουέλα δανείστηκε από τη Ρωσία στα τέλη του 2011, αλλά δεν κατέφερε να είναι συνεπής στην καταβολή των πληρωμών το 2016, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση.

Λίγες ώρες νωρίτερα -και μετά την απόφαση ενός ακόμη οίκου αξιολόγησης, του Fitch, να κηρύξει τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας– η η Κίνα, η μεγαλύτερη πιστώτρια της Βενεζουέλας, εξέφραζε την εκτίμηση ότι το Καράκας μπορεί «να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο» το πρόβλημα με το χρέος του.

Η Βενεζουέλα έχει εξωτερικό χρέος, που εκτιμάται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 20 με 30 δισεκατομμύρια οφείλει στην Κίνα.

«Προς το παρόν η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Βενεζουέλας σε οικονομικό επίπεδο και σε άλλους τομείς συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε  ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας μπορούν να διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο τις υποθέσεις τους, περιλαμβανομένου του προβλήματος με το χρεος τους», πρόσθεσε ο Γκενγκ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει δηλώσει ότι το Καράκας διαπραγματεύεται με το Πεκίνο για το χρέος του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις μακελάρηδες – Έκαψαν ζωντανούς Ρώσους, μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr