ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράουα: Επιχείρηση απελευθέρωσης της τελευταίας πόλης στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους

Ράουα: Επιχείρηση απελευθέρωσης της τελευταίας πόλης στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε επιχείρηση για την απελευθέρωση της τελευταίας περιοχής της χώρας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, της πόλης Ράουα στην επαρχία Αλ Άνμπαρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

«Οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Ράουα ξεκίνησαν τα ξημερώματα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Κοινή Διοίκηση των Επιχειρήσεων, στην οποία συμμετέχει το σύνολο των κυβερνητικών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας στρατηγός του ιρακινού στρατού διαβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση της Ράουα θα είναι γρήγορη, «διότι οι περισσότεροι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονταν εκεί έχουν φύγει προς τα συριακά σύνορα».

Από την άλλη πλευρά των συνόρων το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται υπό τα πυρά του συριακού στρατού στο τελευταίου του αστικό προπύργιο την Αλμπού Καμάλ.

Στο Ιράκ μόνο η Ράουα εξακολουθεί να μην βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών της Βαγδάτης.

Συρία και Ιράκ προσπαθούν να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τις τελευταίες θέσεις του στην κοιλάδα του Ευφράτη που εκτείνεται από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ ως την ιρακινή πόλη Ράουα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συγκρότησαν «ελίτ» ιρακινούς σιιτικούς πυρήνες για να επιτεθούν σε γείτονες του Κόλπου

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Συρία: 3.548 συλλήψεις στρατιωτικών του καθεστώτος Άσαντ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Καναδάς: Πληρωμένοι εκτελεστές στοχοποιούν εβραϊκούς στόχους στο Τορόντο – Στα ίχνη του δικτύου η Αστυνομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr