Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ρωσικός στόλος της Μεσογείου στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο ρωσικός στόλος της Μεσογείου στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κυπριακή ΑΟΖ για ασκήσεις ο ρωσικός στόλος της Μεσογείου και πολλοί ήδη μιλάνε για κίνηση επίδειξης δύναμης από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς Αμερικανούς όσο και προς τους Ευρωπαίους (δηλαδή τους Γερμανούς), ότι η Ρωσία δεν μένει αδιάφορη ή παρατηρητής στις εξελίξεις στην περιοχή που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες.

Γι’ αυτό και έγκυροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεκαπέντε ημέρες εντατικών αεροναυτικών ασκήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για αυτού του είδους τις ασκήσεις σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή με καταιγιστικές εξελίξεις τόσο σε περιφερειακό επίπεδο, Συρία και Αίγυπτο, όσο και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό

Η Ρωσία δέσμευσε 2 μεγάλα τμήματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και του FIR Λευκωσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει η διεξαγωγή μεγάλων αεροναυτικών ασκήσεων των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων της Μεσογείου, οι οποίες κατ’ εντολή Πούτιν ενισχύθηκαν πριν μερικούς μήνες με περισσότερα πλοία και άντρες με αφορμή την κορύφωση της κρίσης στην Συρία και την τότε επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας και Γαλλίας.

Συμμετέχουν το μοναδικό πλέον ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσώφ» (φωτογραφία) στο οποίο επιβαίνουν μαχητικά αεριωθούμενα αεροσκάφη Sukhoi Su-33 και ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας Κa-27.  Στην περιοχή βρίσκονται και άλλα σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το μεγαλύτερο τμήμα του FIR που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις βρίσκεται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου, φτάνει μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Αθηνών και το FIR Καΐρου και εντάσσεται σε μέρος της περιοχής που βρίσκεται το «οικόπεδο 10» της Total.

Το άλλο τμήμα του FIR Λευκωσίας που δεσμεύτηκε για τις ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις, βρίσκεται νότια της Κύπρου και εκτείνεται μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Τελ Αβίβ και το FIR Βυρηττού.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση σε κάθε περίπτωση είναι η ιδιαίτερα μακρά χρονική διάρκεια των ρωσικών ασκήσεων, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φτάνει τις 15 ημέρες.

Σύμφωνα με το ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, οι ασκήσεις θα διεξάγονται από τις 6 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, από τις 5.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr