Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bγαίνει στη σύνταξη ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ

Bγαίνει στη σύνταξη ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε στο Rossiya 1 TV ότι παρόλο που έχει ακόμα την ενέργεια να κάνει τη δουλειά, έχει έρθει η στιγμή να συνταξιοδοτηθεί, επειδή η περιοχή έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξή της.

Στη συνέντευξη, ο Καντίροφ δήλωσε ότι ονειρεύεται τη συνταξιοδότηση, επειδή το έργο του ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ήταν πολύ δύσκολο και φέρει μεγάλη ευθύνη.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Προηγουμένως, υπήρχε ανάγκη για όσα μου αρέσουν – να πολεμήσω, να φέρω την τάξη. Αλλά σήμερα έχουμε τάξη, σεβασμό και κατανόηση στην κοινωνία και στη Ρωσία. Αυτό εκδηλώνεται, πρώτα απ’ όλα, από το γεγονός ότι αναγνωριζόμαστε ως Ρώσοι πολίτες», δήλωσε.

Τι είπε για το διάδοχό του

Όσον αφορά τις προτιμήσεις του για το διάδοχο, ο Καντίροφ είπε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, αλλά αρνήθηκε να τους κατονομάσει. Σημείωσε ότι η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και εξέφρασε την προθυμία του να εκτελέσει οποιεσδήποτε εντολές προέρχονται από τη Μόσχα.

Ο Καντίροφ δήλωσε επίσης ότι ήταν «ευχαρίστησή του» να υπόκειται σε ξένες κυρώσεις που απορρέουν από τις υπηρεσίες του για την Τσετσενία και τη Ρωσία. «Εάν υπάρχουν κάποιες κυρώσεις εναντίον μου – αυτές δεν είναι για κλοπή ή διαφθορά ή για την αποκάλυψη ορισμένων μυστικών. Είμαι υπό κυρώσεις για το κράτος μου και το λαό μου και δεν με ενοχλεί καθόλου», είπε στο Rossiya 1.

Ο Καντίροφ σημείωσε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει καμία επίσκεψη στις ΗΠΑ ή στη Δυτική Ευρώπη προτού τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις και δεν σχεδιάζει να το πράξει σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων.

Ο Ραμζάν Καντίροφ έγινε αρχικά επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας στις 2 Μαρτίου 2007. Επανεξελέγη στη θέση τέσσερα χρόνια αργότερα και επανεξελέγη ως αρχηγός της περιοχής τον Σεπτέμβριο του 2016 με σχεδόν ομόφωνη ψήφο. Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, ο Καντίροφ ανακοίνωσε την προθυμία του να αποχωρήσει, εάν το ζητήσει ο Πούτιν. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις του έληγαν πάντοτε με όρκους να συνεχίσει να οδηγεί τη δημοκρατία εάν δεν του ζητηθεί να φύγει.

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ανεξάρτητο κοινωνικό κέντρο της Levada τον Απρίλιο του 2016 έδειξε ότι το 69% των Ρώσων υποστήριξε την υποψηφιότητα του Καντίροφ για τη θέση, 13% καταψήφισαν και 18% είπαν ότι δεν είχαν γνώμη για το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr