Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Πακιστάν

15 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πακιστάν,

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε σήμερα η αεροπορία του Πακιστάν στις “περιοχές των φυλών” στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν, δύο μόλις μέρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν Πακιστανοί Ταλιμπάν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 15 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών και εννέα κρησφύγετα στην κοιλάδα Τιράχ της επαρχίας Χιμπέρ καταστράφηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση κατά του αεροδρομίου του Καράτσι, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δέκα Ταλιμπάν, ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Τα συνεργεία που ερευνούν τους χώρους του αεροδρομίου του Καράτσι ανέσυραν σήμερα επτά ακόμα απανθρακωμένα πτώματα, τα οποία σύμφωνα με τους υπεύθυνους του νεκροτομείου δε μπορούν να αναγνωρισθούν.

Η επίθεση συμβολίζει, σύμφωνα με τους αναλυτές, την αποτυχία της ειρηνευτικών προσπαθειών της πακιστανικής κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μία από τις “περιοχές των φυλών” στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο της επαρχίας Πεσαουάρ, φοβούμενοι ότι επίκειται χερσαία επιχείρηση του πακιστανικού στρατού στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ιμράν Χαν πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν

108.808 μετανάστες πέρασαν το 2023 από τη Σερβία – Το 86,2% ενήλικοι άνδρες

Αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία για τυχόν επέκταση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις – Αλληλοσκοτώνονται οι τζιχαντιστές

Βγήκε ο Καιρίδης να πει ότι δεν υπάρχει συμφωνία με το Πακιστάν για 500.000 μετανάστες γιατί κανένας δεν πιστεύει τον Άδωνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr