Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα: Το βόρειο Ιράκ πέφτει στα χέρια των φανατικών μουσουλμάνων (βίντεο)

Αλ Κάιντα: Το βόρειο Ιράκ πέφτει στα χέρια των φανατικών μουσουλμάνων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βίντεο, Ιράκ, Μοσούλη, Τικρίτ,

Μετά την Μοσούλη οι ισλαμιστές τρομοκράτες της ISIL, που σύμφωνα με την Δύση είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ελέγχουν και την Τικρίτ, την πόλη σύμβολο αφού από εκεί γεννήθηκε ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Στο μεταξύ μάχες μαίνονται μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών στην είσοδο της Σαμάρα, ενώ τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης.

«Ολόκληρη η Τικρίτ είναι στα χέρια των ανταρτών», δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης.

Η πόλη Τικρίτ είναι σε στρατηγική θέση – κλειδί και βρίσκεται στη μέση του δρόμου που ενώνει τη Βαγδάτη με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία της πόλης, οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον της Τικρίτ από τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια, ενώ έχουν απελευθερώσει και περίπου 300 κρατούμενους από μια φυλακή.

Την ίδια ώρα στη Μοσούλη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη με ότι προλάβουν από τα υπάρχοντά τους, μετά την κατάληψη της πόλης από τους ένοπλους φανατικούς ισλαμιστές της ISIL.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει από προχθές την πόλη και τα περίχωρά της, σχηματίζοντας ολόκληρες ουρές από αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους.

Περίπου 1.300 μαχητές της οργάνωσης ISIL κατάφεραν να θέσουν το πρωί της Τρίτης υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλαμβάνοντας κυβερνητικά κτίρια, τηλεοπτικούς σταθμούς και το αεροδρόμιο. Παράλληλα διέκοψαν τις επικοινωνίες ενώ απελευθέρωσαν περίπου 2.400 φυλακισμένους, πολλούς εκ των οποίων εξόπλισαν προκειμένου να ταχθούν στο πλευρό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε Κουρδική τηλεόραση, η ισλαμιστική οργάνωση ISIS άρπαξε 500 δισεκατομμύρια Ιρακινά δηνάρια από τις τράπεζες της πόλης, ποσό που ισοδυναμεί σε περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 15 τουρκικά ντρόουνς

Η Τουρκία θεωρεί το σοσιαλπατριωτικό κουρδικό PUK «απειλή» για την εθνική της ασφάλεια

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr