Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή στο Ιράκ η ανήλικη Γερμανίδα τζιχαντίστρια Λίντα Βένζελ – Τι είπε στη μητέρα της

Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή στο Ιράκ η ανήλικη Γερμανίδα τζιχαντίστρια Λίντα Βένζελ – Τι είπε στη μητέρα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή στο Ιράκ βρίσκεται η Γερμανίδα τζιχαντίστρια Λίντα Βένζελ (Linda Wenzel), η οποία εγκατέλειψε τη Σαξονία σε ηλικία 15 ετών και κατάφερε να φτάσει στο Ιράκ για να παντρευτεί τζιχαντιστή μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Λίντα Βένζελ, που συνελήφθη από τα ιρακινά στρατεύματα στα ερείπια της Μοσούλης, κρατείται σε φυλακή στη Βαγδάτη. Εκεί μπόρεσε να την επισκεφτεί η μητέρα της.

Η Λίντα Βένζελ έχει παραδεχτεί στις ιρακινές Αρχές ότι υπηρέτησε το Ισλαμικό Κράτος στη γυναικεία Αστυνομία που είχε συστήσει στη Μοσούλη και ότι με άλλες τζιχαντίστριες εφάρμοζε τη Σαρία στις γυναίκες που δεν ήταν κατάλληλα ενδεδυμένες, ραβδίζοντας όσες παραβίαζαν τον ενδυματολογικό κώδικα της οργάνωσης.

Αρνήθηκε όμως ότι πολέμησε για το Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνάντηση που είχε με τη μητέρα της για πρώτη φορά από τότε που έφτασε στο Ιράκ, παραδέχτηκε ότι «κατέστρεψε τη ζωή της με την ανόητη ιδέα να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος».

Η 48χρονη μητέρα της, Καταρίνα Βένζελ, την επισκέφτηκε στη Βαγδάτη μαζί με την αδελφή της, Μίριαμ, που είναι τώρα 17 ετών.

Η κρατούμενη ανήλικη Γερμανίδα διηγήθηκε ότι μετά τον θάνατο του τζιχαντιστή που είχε παντρευτεί, ενός Τσετσένου από την Αυστρία που είχε πάρει το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Ουσάμα Αλ Σισάνι, ζούσε σε ένα κοινόβιο γυναικών της οργάνωσης και σπάνια έβγαινε έξω από αυτό.

Αριστερά η Λίντα Βένζελ όπως ήταν στην κανονική της ζωή, πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και δεξιά όταν συνελήφθη.

Η Λίντα ερωτεύτηκε τον Τσετσένο τζιχαντιστή μέσω διαδικτύου. Αυτός την έπεισε να ταξιδέψει στο Ιράκ για να τον συναντήσει. Συνελήφθη στη Μοσούλη τον Ιούλιο του 2017 από τα ιρακινά στρατεύματα κατά την απελευθέρωση της πόλης από τους τρομοκράτες.

Τον επόμενο μήνα η Λίντα Βένζελ θα δικαστεί στη Βαγδάτη και οι ιρακινές Αρχές αρνούνται μέχρι στιγμής να την εκδώσουν στη Γερμανία.

Πληροφορίες των γερμανικών υπηρεσιών που στηρίζονται σε ιρακινές πηγές αναφέρουν ότι η Λίντα Βένζελ παραμένει αμετανόητη τζιχαντίστρια.

Επίσης, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιράκ για την έκδοση των Γερμανών πολιτών που πολέμησαν ως τζιχαντιστές στη χώρα και τώρα κρατούνται από τις ιρακινές Αρχές.

Η Λίντα Βένζελ συνελήφθη να κρύβεται στα ερείπια της Μοσούλης. Στην εικόνα τη βλέπουμε να την έχουν πιάσει οι Ιρακινοί στρατιώτες και να την οδηγούν μακριά από εκεί που την εντόπισαν.

Τον Σεπτέμβριο ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, δήλωσε ότι η Λίντα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή και εξήγησε ότι η ιρακινή Δικαιοσύνη θα αποφασίσει βασισμένη στο κατηγορητήριο εις βάρος της.

«Όπως γνωρίζετε οι έφηβοι υπό συγκεκριμένη νομοθεσία είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, ιδίως εάν η πράξη είναι εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τους φόνους αθώων ανθρώπων».

Ο πατέρας της, Ράινερ, ανησυχεί ότι η κόρη του θα εκτελεστεί και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στη Γερμανία: «Θέλω τόσο πολύ η Λίντα μου να επιστρέψει σπίτι της υγιής. Θα είμαι πάντα εκεί για εκείνη. Φοβάμαι. Οι Αρχές πρέπει οπωσδήποτε να τη φέρουν στη Γερμανία για να έχει μια δίκαιη δίκη», είπε ο Ράινερ Βένζελ.

Εάν η Λίντα Βένζελ εκδοθεί στη Γερμανία, η μεγαλύτερη ποινή που αντιμετωπίζει είναι δέκα χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr