Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ετοιμάζουν οδηγίες προς τους Σουηδούς για περίπτωση επίθεσης ή πολέμου (φωτο)

Ετοιμάζουν οδηγίες προς τους Σουηδούς για περίπτωση επίθεσης ή πολέμου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σουηδία ετοιμάζεται να αποστείλει ενημερωτικό φυλλάδιο σε 4,7 εκατομμύρια νοικοκυριά στο οποίο θα περιέχονται οδηγίες, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πολέμου, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

Το φυλλάδιο θα αναφέρει, για παράδειγμα, πώς πολίτες μπορούν να λάβουν μέρος στην «συνολική άμυνα» εν καιρώ πολέμου και πώς θα εξασφαλιστεί η ικανοποίηση βασικών αναγκών όπως για νερό, τρόφιμα και θέρμανση.

Επίσης θα καλύπτει άλλες απειλές όπως οι κυβερνοεπιθέσεις, η τρομοκρατία και η κλιματική αλλαγή.

Η δημοσίευσή του έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία εντείνεται η διαμάχη στη Σουηδία για θέματα άμυνας και ασφάλειας, την απειλή από τη Ρωσία και το κατά πόσον η χώρα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Όλη η κοινωνία χρειάζεται να είναι προετοιμασμένη για σύγκρουση, όχι μόνο ο στρατός. Δεν χρησιμοποιούσαμε λέξεις όπως συνολική άμυνα ή υψηλός συναγερμός για 25-30 χρόνια ή περισσότερο. Άρα η ενημέρωση των πολιτών είναι πολύ χαμηλή», δήλωσε ο Κρίστιαν Άντερσον, επικεφαλής του προγράμματος στη σουηδική υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Ο Φαραντούρης ζητά πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr