Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύτες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο υποβρύχιο σύστημα σπηλαίων του κόσμου (φωτο)

Δύτες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο υποβρύχιο σύστημα σπηλαίων του κόσμου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δύτης, Μεξικό, Σπήλαιο, Φωτογραφίες,

Μια ομάδα δυτών ανακάλυψε το μεγαλύτερο υποβρύχιο σύστημα σπηλαίων του κόσμου στο ανατολικό Μεξικό, διαπιστώνοντας πως δύο μεγάλες υποβρύχιες σπηλιές συνδέονται.

Η ανακάλυψη αυτού του μεγάλου σπηλαίου, συνολικού μήκους 347 χιλιομέτρων, μπορεί επίσης να ρίξει φως στον αρχαίο πολιτισμό των Μάγιας.

Οι ερευνητές του πρότζεκτ «Gran Acuifero Maya», που επικεντρώνεται στη μελέτη και τη συντήρηση των υπόγειων υδάτων της χερσονήσου Γιουκατάν, ανέφεραν ότι το σπήλαιο αναγνωρίστηκε ως ένα ενιαίο σύστημα ύστερα από μήνες ερευνών σε έναν λαβύρινθο υποθαλάσσιων διαύλων.

Ειδικότερα, παρατήρησαν πως κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Tulum, το σύστημα σπηλαίων γνωστό ως Sac Actun -που σύμφωνα με μετρήσεις έχει μήκος 236 χιλιομέτρων- συνδέεται με το σύστημα Dos Ojos, μήκους 83 χλμ. Πλέον, το Sac Actun «απορροφά» το Dos Ojos, σύμφωνα με την ομάδα ερευνητών.

Ο Guillermo de Anda, διευθυντής του πρότζεκτ και καταδυόμενος αρχαιολόγος, δήλωσε πως η «εκπληκτική» ανακάλυψη θα βοηθήσει να κατανοήσουμε την ανάπτυξη του πλούσιου πολιτισμού της περιοχής, όπου κυριαρχούσαν οι Μάγιας πριν από την ισπανική κατάκτηση.

«Μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε πολύ πιο καθαρά πώς προέκυψαν οι τελετουργίες, οι τόποι προσκυνήματος και τελικά οι μεγάλοι προ-ισπανικοί οικισμοί», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Η χερσόνησος του Γιουκατάν είναι γεμάτη με μνημειώδη ευρήματα από τον πολιτισμό των Μάγιας, οι πόλεις των οποίων βασίστηκαν πάνω σε ένα εκτεταμένο δίκτυο καταβόθρων που συνδέονται με υπόγεια ύδατα. Κάποιες από αυτές τις καταβόθρες είχαν μάλιστα ιδιαίτερη θρησκευτική αξία.

Δείτε φωτογραφίες

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

Πυκνώνει το μυστήριο με τις μούμιες «εξωγήινων» από το Περού

Στο Κογκρέσο του Μεξικού τα υποτιθέμενα «αρχαία πτώματα εξωγήινων»

Μεξικό: Φονικός τυφώνας στο Ακαπούλκο – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Μεξικό: Ο πέμπτος μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα είναι τα καρτέλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr