Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρνούνται να πολεμήσουν οι μισθοφόροι του FSA τους Κούρδους: «Στέλνουν εμάς στην πρώτη γραμμή και οι Τούρκοι πίνουν τσάι»

Αρνούνται να πολεμήσουν οι μισθοφόροι του FSA τους Κούρδους: «Στέλνουν εμάς στην πρώτη γραμμή και οι Τούρκοι πίνουν τσάι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τουρκόφιλων ισλαμιστών μισθοφόρων που έχουν ως βάση τους την υπό τουρκική κατοχή πόλη Αζάζ, στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με το κουρδικό καντόνι της Εφρίν.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, που επικαλείται τοπικές πηγές μέσα από την Αζάζ, πολλοί ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αρνούνται να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες, επειδή οι Τούρκοι τους έχουν βάλει εμπροσθοφυλακή για να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι διαφωνίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τη Δευτέρα το βράδυ συγκρούσεις στην Αζάζ μεταξύ των ισλαμιστών.

Το ANHA μεταδίδει ότι πολλοί ισλαμιστές του FSA άρχισαν να αντιδρούν στον τρόπο που διεξάγεται η τουρκική εισβολή όταν αντίκρισαν τα πτώματα 15 δικών τους, που σκοτώθηκαν από τους Κούρδους.

Πολλοί άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα λέγοντας: «Γιατί οι Τουρκία μας βάζει στην πρώτη γραμμή της επίθεσης και μας χρησιμοποιεί ως αιχμή του δόρατος; Γιατί ο τουρκικός στρατός δεν ρισκάρει τους στρατιώτες του; Δεν θέλουμε να πεθαίνουμε ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί πίνουν τσάι στα γραφεία τους».

Ο τουρκικός στρατός έχει συγκεντρώσει δύο μεραρχίες για να επιτεθεί στην Εφρίν και 5.000 ισλαμιστές μισθοφόρους του FSA. Συνολικά πρόκειται για μια δύναμη 25.000.

Οι Τούρκοι στέλνουν εμπροσθοφυλακή τους ισλαμιστές, να σκοτώνονται από τους Κούρδους και οι ίδιοι συμμετέχουν μέσα από τα τεθωρακισμένα τους, ή κοιτάνε από τα μετόπισθεν.

Με μηνιαίο μισθό περίπου 400 ευρώ για κάθε ισλαμιστή, εννοείται ότι δεν είναι αρκετά χρήματα για να πεθάνει κανείς για το οθωμανικό όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

*Στην κεντρική φωτογραφία, με τα κίτρινα περιβραχιόνια, ισλαμιστές τουρκόφιλοι μισθοφόροι στο μέτωπο της Εφρίν.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή, με κόκκινο η κυβέρνηση, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr