ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για ειρήνη με τους Παλαιστινίους

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για ειρήνη με τους Παλαιστινίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να κάνει ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός της Ελβετίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ναι, είμαι έτοιμος για την ειρήνη, το εξήγησα στον πρόεδρο Τραμπ» είπε ο Νετανιάχου σε κάποιους δημοσιογράφους.

«Τον επαναβεβαίωσα για τη βούλησή μου, και τη βούληση του Ισραήλ, να δεσμευτούμε σε μια προσπάθεια για να επιτευχθεί η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, μια προσπάθεια που ενισχύθηκε από αυτήν την πολύ ικανή ομάδα», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην αμερικανική διοίκηση.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας που θα μπορούσε να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ. Ως ένας τίμιος μεσολαβητής, ως ένας παράγοντας που θα διευκόλυνε (την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων), δεν υπάρχει κανένας διεθνής οργανισμός που θα το έκανε» τόνισε ο Νετανιάχου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Την ίδια ώρα, από τη Νέα Υόρκη και τα Ηνωμένα Έθνη, η πρέσβειρα των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα κυνηγήσουν καμια παλαιστινιακή ηγεσία που στερείται όσα χρειάζονται για την επίτευξη της ειρήνης».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή, η Χέιλι άσκησε κριτική στην ομιλία που εκφώνησε την 14η Ιανουαρίου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε μια συνάντηση του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου στη Ραμάλα.

«Μια ομιλία που ενδίδει σε εξωφρενικές και δυσφημιστικές θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι η ομιλία ενός προσώπου που έχει την τόλμη και τη βούληση να επιδιώξει την ειρήνη» είπε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ανακοίνωσε εκ νέου κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων κατά της Χεζμπολάχ

«Πρωθυπουργό πολεμιστή» αποκάλεσε τον Νετανιάχου ο Τραμπ – Επιχειρεί να κατευνάσει το Ισραήλ εν μέσω τριγμών για τη συμφωνία με το Ιράν

Washington Post: Ο Νετανιάχου θα επιχειρήσει να τορπιλίσει τη συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Μητσοτάκης: Πρόθυμη η Ελλάδα να εμπλακεί ενεργά στα Στενά του Ορμούζ

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr