ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πολωνοί βουλευτές ενέκριναν την Παρασκευή ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια σε όσους χρησιμοποιούν φράσεις που υπονοούν ότι η Πολωνία φέρει ευθύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία.
Το νομοσχέδιο επίσης καθιστά αδίκημα την άρνηση της σφαγής περίπου 100.000 Πολωνών από μονάδες του Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια κίνηση που ενδεχομένως να αυξήσει τις εντάσεις με την γειτονική Ουκρανία.
Από το μέτρο θα εξαιρείται η καλλιτεχνική και η επιστημονική δραστηριότητα.
Η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τη χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», αναφορικά με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούσαν σε πολωνικό έδαφος, όταν η χώρα τελούσε υπό κατοχή από την ναζιστική Γερμανία καθώς και όρων που υπονοούν ότι υπήρχε πολωνική ευθύνη για τις ωμότητες που διαπράχθηκαν από τους ναζί.
Τον Δεκέμβριο πολωνικό δικαστήριο αποφάσισε ότι το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το οποίο σε βίντεο που μετέδωσε για την προώθηση ενός ντοκιμαντέρ του αναφέρθηκε στα «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από έναν επιζώντα του στρατοπέδου Άουσβιτς.
«Αυτή η τροπολογία εφοδιάζει την Πολωνία με τα πιο σημαντικά εργαλεία που ήταν για χρόνια στη διάθεση άλλων χωρών», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάτρικ Τζάκι.























































