Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επιστράτευσαν την Αλ Κάιντα ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν

Οι Τούρκοι επιστράτευσαν την Αλ Κάιντα ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εδώ και ημέρες υπάρχουν αναφορές ότι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται η συριακή Αλ Κάιντα, μάχονται στο πλευρό του τουρκικού στρατού ενάντια στις κουρδικές παραστρατιωτικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει το Al Masdar News.

Όλες οι αναφορές -συμπεριλαμβανομένων και ανακοινώσεων της ίδιας της Ταχρίρ Αλ Σαμ- υποδηλώνουν ότι η συριακή Αλ Κάιντα επιχειρεί στην ορεινή ύπαιθρο βόρεια της κωμόπολης Νταρτ Ιζά ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ μάλιστα ανακοίνωσε ότι πήρε και δύο θέσεις από τους Κούρδους κοντά στην κωμόπολη Καλαάτ Σαμάαν, βόρεια της Νταρτ Ιζά.

Τα παραπάνω σημαίνουν, σύμφωνα με το Al Masdar News, ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική και από τις ΗΠΑ, επιχειρεί μέσα στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν προσαρτημένη στην τουρκική εισβολή.

Η επιστράτευση της Αλ Κάιντα από τον τουρκικό στρατό ήταν αναμενόμενη, μετά την αποτυχία των μισθοφόρων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους. Οι άνδρες της Αλ Κάιντα θεωρούνται ικανότεροι πολεμιστές.

Να σημειωθεί ότι εδώ και οκτώ ημέρες, που η Τουρκία διεξάγει την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως ονομάζει την εισβολή στην Εφρίν, ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του δεν έχουν πετύχει τίποτα. Οι Κούρδοι τους έχουν καθηλώσει στα όρια του καντονιού και ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να προελάσει.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με γαλάζιο τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας, με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr