ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Εβραίοι, Ζωγραφική, Λούβρο Μουσείο, Ναζί, Τέχνη,


















































Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο
Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Έπεσε ελικόπτερο του Κατάρ - 7 νεκροί Καταριανοί και Τούρκοι
Το Ιράν δηλώνει έτοιμο για συνεργασία με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τη ναυτιλιακή ασφάλεια στον Κόλπο
Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Μουσείο του Λούβρου άνοιξε μόνιμη έκθεση με 31 πίνακες που έκλεψαν οι Ναζί, με στόχο να βρει τους ιδιοκτήτες τους.
Οι πίνακες βρέθηκαν στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν ανάμεσα στα περίπου 100.000 έργα που είχαν κλέψει οι Ναζί στη διάρκεια της κατοχής της Γαλλίας.
«Η πλειονότητα των έργων που βρήκαμε είχαν κλαπεί ως λάφυρα από εβραϊκές οικογένειες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μπορούν να δουν τα έργα, να πουν ότι τους ανήκουν και να ζητήσουν επίσημα την επιστροφή τους» δήλωσε ο Sébastien Allard, επικεφαλής του τμήματος πινάκων του Λούβρου.
Η πρωτοβουλία του διάσημου Μουσείου εντάσσεται στην προσπάθεια να βρεθούν οι κληρονόμοι των οικογενειών που έχασαν τα έργα τέχνης.
Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα που ψάχνει τους κληρονόμους και ταυτοποιεί τους αυθεντικούς ιδιοκτήτες.
Η λίστα των κλεμμένων έργων είναι γνωστή ως «Rose Valland», από το όνομα της ιστορικού τέχνης που ρίσκαρε τη ζωή της, σημειώνοντας τα έργα τέχνης που έκλεβαν οι Ναζί.


























































