Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στρατολόγησε άνδρες από το Ισλαμικό Κράτος και τους έστειλε να πολεμήσουν τους Κούρδους στην Εφρίν

Η Τουρκία στρατολόγησε άνδρες από το Ισλαμικό Κράτος και τους έστειλε να πολεμήσουν τους Κούρδους στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πριν από περίπου δέκα ημέρες αναρτήθηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, που συμμετέχουν στην τουρκική επίθεση στην Εφρίν, στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», να φωνάζουν τζιχαντιστικά συνθήματα ότι θα σκοτώσουν τους Κούρδους. [Δείτε το βίντεο εδώ].

Στο βίντεο πρωταγωνιστούσε ένας νεαρός μακρυμάλλης ισλαμιστής, που τραβούσε τα πλάνα selfie με το κινητό του τηλέφωνο.

Οι Κούρδοι από την αρχή είχαν καταγγείλει ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες ήταν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που διέφυγαν στην Τουρκία, στρατολογήθηκαν από το τουρκικό καθεστώς, εκπαιδεύτηκαν και στάλθηκαν πίσω στη Συρία να πολεμήσουν τους Κούρδους, στο πλευρό του τουρκικού στρατού, δήθεν ως άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Μάλιστα οι Κούρδοι είχαν αναφέρει ότι περίπου 1.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συμμετέχουν στην τουρκική επιχείριση και είχαν μεταφερθεί στα σύνορα με τη Συρία, για να πολεμήσουν, με τα λευκά λεωφορεία Mercedes της τουρκικής MIT (υπηρεσία πληροφοριών). Οι Κούρδοι είχαν δημοσιεύσει και σχετικές φωτογραφίες.

Τώρα οι Κούρδοι επανήλθαν με ένα αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο. Ο μακρυμάλλης τζιχαντιστής, που τραβούσε το βίντεο, είναι με αποδείξεις μέλος του Ισλαμικού Κράτους και είχε συλληφθεί από τους φιλότουρκους ισλαμιστές. Μάλιστα τότε ο FSA είχε δώσει και φωτογραφία του στη δημοσιότητα.

Ο συγκεκριμένος αφού πλύθηκε και πληρώθηκε πλέον πολεμά υπό τουρκικές εντολές. Και δεν είναι ο μόνος. 1.000 συνολικά άνδρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μάχονται υπό τουρκική διοίκηση ενάντια στους Κούρδους πολιτοφυλάκες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr