Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι που αποκεφαλίζουν παιδιά πολεμάνε στην Εφρίν υπό τουρκικές εντολές

Οι τζιχαντιστές της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι που αποκεφαλίζουν παιδιά πολεμάνε στην Εφρίν υπό τουρκικές εντολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία από τις ισλαμιστικές οργανώσεις που επιτίθεται στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, συμμετέχοντας στην τουρκική στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», είναι η τζιχαντιστική οργάνωση «Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι».

Ο οργάνωση δημιουργήθηκε το 2011 στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες μάχες για τον έλεγχο της πόλης του Χαλεπιού.

Από το 2015 και μετά, η οργάνωση άρχισε να απορροφά πολλούς Τουρκμένους αντικαθεστωτικούς και έτσι πέρασε σταδιακά υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που παλιά ζούσε νομαδικά. Όταν πριν ένα αιώνα διαμελίστηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι Τουρκμένοι συνέχισαν να ζουν στα εδάφη των νέων κρατών που δημιουργήθηκαν, στα βορειοδυτικά της Συρίας και στα βορειοδυτικά του Ιράκ.

Η Τουρκία τους θεωρεί ομογενείς της και τους υποστήριξε οικονομικά και με όπλα για να σχηματίσουν παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία και στο Ιράκ.

Η «Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι», πριν περάσει στον έλεγχο της Τουρκίας, είχε υποστηριχτεί από τη Σαουδική Αραβία και την αμερικανική CIA. Από το 2015 η CIA έπαψε να την υποστηρίζει εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης της.

Ο οργάνωση έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν στις 19 Ιουλίου 2016, κατά τη διάρκεια της μεγάλης μάχης για το Χαλέπι, αποκεφάλισε έναν δωδεκάχρονο παλαιστινιακής καταγωγής.

Ο αποκεφαλισμός του 12χρονου Αμπντουλάχ Ταϊσέρ Αλ Ισσά (τον βλέπετε στις κεντρικές εικόνες με μέλη της οργάνωσης πριν του κόψουν το κεφάλι), βιντεοσκοπήθηκε από τους τζιχαντιστές και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι αιχμαλώτισαν το παιδί ενώ πολεμούσε ως μέλος της φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Παλαιστίνιων προσφύγων στο Χαλέπι, της ονομαζόμενης Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ). Η Λίγουα Αλ Κουντς διέψευσε τους τζιχαντιστές, απαντώντας ότι ο Αλ Ισσά ήταν ένα δωδεκάχρονο παιδί από μια φτωχή οικογένεια Παλαιστίνιων προσφύγων στη Συρία, προσθέτοντας ότι έπεσε θύμα απαγωγής.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είδε το βίντεο του αποκεφαλισμού, αποφάσισε να τερματίσει το πρόγραμμα υποστήριξης τζιχαντιστών που εκτελούσε στη Συρία η CIA. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάλεσε υψηλόβαθμους αξιωματούχος της CIA ζητώντας τους επιτακτικά να μάθει γιατί εξέθεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζοντας μια τζιχαντιστική οργάνωση.

Η «Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι» δεν πτοήθηκε. Τέθηκε ευθέως υπό τουρκικές διαταγές και καταριανής προέλευσης μισθοδοσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr