Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΜακΜάστερ και Καλίν συζήτησαν στην Κωνσταντινούπολη τα αγκάθια μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας

ΜακΜάστερ και Καλίν συζήτησαν στην Κωνσταντινούπολη τα αγκάθια μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνομιλίες με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω διαρκών εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για τη Συρία και άλλα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η συνάντηση του ΜακΜάστερ με τον Ιμπραήμ Καλίν έρχεται λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στην Τουρκία και έχει ως στόχο, όπως δήλωναν στο Reuters διπλωματικές πηγές, να αμβλύνει τις διαφορές των δύο χωρών. Βεβαίως, να το τονίσουμε αυτό, οι διπλωματικές πηγές του βρετανικού Reuters είναι διακριτικώς «φιλότουρκες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία και αντάλλαξαν απόψεις για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις και τις κοινές προκλήσεις.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι δόθηκε έμφαση στην συνεργασία στο μέτωπο της πάταξης της τρομοκρατίας, χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε υπογραμμίσει ότι κατά την επίσκεψη Τίλερσον θα πρέπει να αποκατασταθεί η «πληγωμένη εμπιστοσύνη» μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αμερικανοί κατέρριψαν ιρανικό drone που προσέγγιζε το αεροπλανοφόρο Άμπραχαμ Λίνκολν

Η NASA αναβάλλει την αποστολή Artemis II στη Σελήνη

Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Διάδοχος συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Ριάντ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τους φίλους και συμμάχους του Ελληνισμού Αμερικανοεβραίους της AJC και του JINSA

Ο Νίκος Δένδιας στην Ουάσιγκτον ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr