Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Διεθνής Συνασπισμός βομβάρδισε «φωλιά» του Ισλαμικού Κράτους σε χωριό έξω από τη Μοσούλη

Ο Διεθνής Συνασπισμός βομβάρδισε «φωλιά» του Ισλαμικού Κράτους σε χωριό έξω από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκαν την Κυριακή, από αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, σε χωριό έξω από τη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ.

Σύμφωνα με ιρακινή πηγή ασφαλείας, που μίλησε στην ιστοσελίδα Baghdad Today, «ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε συνδυασμό με την Επιχειρησιακή Διοίκηση της Νινευή, στοχεύοντας απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Μπαντούς στα βορειοδυτικά της Μοσούλης».

«Η αεροπορική επιδρομή σκότωσε έξι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψε ολοκληρωτικά μια σήραγγά τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πολλοί τρομοκράτες συνεχίζουν να κρύβονται σε υπόγειες κρυψώνες και καταφύγια που είχε σκάψει το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτοί οι πυρήνες πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις όποτε βρίσκουν ευκαιρία και οι ιρακινές δυνάμεις Ασφαλείας προσπαθούν να τους εξαρθρώσουν.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τρομοκράτες.

Στη μάχη-πολιορκία της Μοσούλης, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, σκοτώθηκαν περίπου 25.000 τζιχαντιστές. Ακόμα 20.000 τζιχαντιστές κρατούνται σε ιρακινές φυλακές και 4.000 σε κουρδικές.

Το άθροισμα αυτών των δυνάμεων φανερώνει ότι κάποια στιγμή το Ισλαμικό Κράτος είχε σίγουρα περισσότερους από 50.000 άνδρες στο Ιράκ, όταν την ίδια εποχή οι δυτικές υπηρεσίες τους μετρούσαν όχι περισσότερους από δέκα χιλιάδες.

Χιλιάδες ακόμα τζιχαντιστές είτε κρύβονται σε κρυψώνες της οργάνωσης, είτε έχουν ξυριστεί και έχουν αναμιχθεί μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού προσπαθεί να τους εντοπίσει όλους ώστε να εξαλείψει για πάντα την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr