Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί πολιτοφύλακες σκότωσαν βομβιστή αυτοκτονίας πριν προλάβει να ανατιναχτεί

Ιρακινοί πολιτοφύλακες σκότωσαν βομβιστή αυτοκτονίας πριν προλάβει να ανατιναχτεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι σιίτες Ιρακινοί φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες σκότωσαν το Σάββατο έναν τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας, σε χωριό έξω από τη Μοσούλη, πριν προλάβει να ανατιναχτεί.

Ιρακινή πηγή ασφαλείας, που μίλησε στην ιστοσελίδα Baghdad Today, είπε ότι το περιστατικό συνέβη στο χωριό Χάτρα νοτιοδυτικά της Μοσούλης.

«Στρατιώτες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης) σκότωσαν έναν σε αποστολή αυτοκτονίας, που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, στο χωριό Χάτρα, νοτιοδυτικά της Μοσούλης, πριν προλάβει να ανατιναχτεί», είπε.

Επιπλέον, η υπηρεσία πληροφοριών του ιρακινού στρατού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βρήκε και κατάσχεσε γιλέκα αυτοκτονίας και εκρηκτικά σε γιάφκα στη δυτική Μοσούλη.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τρομοκράτες.

Στη μάχη-πολιορκία της Μοσούλης, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, σκοτώθηκαν περίπου 25.000 τζιχαντιστές. Ακόμα 20.000 τζιχαντιστές κρατούνται σε ιρακινές φυλακές και 4.000 σε κουρδικές.

Το άθροισμα αυτών των δυνάμεων φανερώνει ότι κάποια στιγμή το Ισλαμικό Κράτος είχε σίγουρα περισσότερους από 50.000 άνδρες στο Ιράκ, όταν την ίδια εποχή οι δυτικές υπηρεσίες τους μετρούσαν όχι περισσότερους από δέκα χιλιάδες.

Χιλιάδες ακόμα τζιχαντιστές είτε κρύβονται σε κρυψώνες της οργάνωσης, είτε έχουν ξυριστεί και έχουν αναμιχθεί μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού προσπαθεί να τους εντοπίσει όλους ώστε να εξαλείψει για πάντα την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr