ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα νέο τροποποιημένο σχέδιο απόφασης με το οποίο ζητούν να κηρυχθεί εκεχειρία 30 ημερών στη Συρία ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία έχουν ανάγκη πάνω από 13,1 εκατομμύρια Σύροι επέδωσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Σουηδία και το Κουβέιτ.
Ζητούμενο του νέου σχεδίου απόφασης είναι η έγκριση της Ρωσίας, ενώ διευκρινίζεται ότι η κατάπαυση του πυρός δεν θα ισχύει για τις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα.
Κατά συνέπεια θα επιτρέπει στη συριακή κυβέρνηση να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της κυρίως στην επαρχία Ιντλίμπ.
Η ψηφοφορία για το νέο προσχέδιο αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.
Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στη Συρία ζήτησαν στις 6 Φεβρουαρίου να επιβληθεί άμεσα εκεχειρία ώστε να μπορέσει να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα και να απομακρυνθούν οι ασθενείς και οι τραυματίες.
Δύο ημέρες αργότερα το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία, με τον Ρώσο πρεσβευτή Βασίλι Νεμπένζια να εκτιμά ότι μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός «δεν είναι ρεαλιστική».
Έκτοτε η κατάσταση επί του πεδίου έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κυρίως στην ανατολική Γούτα κοντά στη Δαμασκό και την επαρχία Ιντλίμπ.
Το προσχέδιο της απόφασης αναφέρει ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει 72 ώρες μετά την υιοθέτηση του κειμένου από το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας θα ξεκινήσει 48 ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας.
Επίσης το προσχέδιο της απόφασης προβλέπει την άρση της πολιορκίας στην ανατολική Γούτα, τη Γιαρμούκ, τη Φούα και την Κεφράγια, καθώς και την απομάκρυνση από τις περιοχές αυτών των ασθενών και των τραυματιών.























































