Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «Εμίρης της Αστυνομίας» του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφορεί ελεύθερος και δηλώνει «αθώος»

Ο «Εμίρης της Αστυνομίας» του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφορεί ελεύθερος και δηλώνει «αθώος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην «Εμίρης της Αστυνομίας» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Ράκα της Συρίας, Άμπου Σακρ, ισχυρίζεται ότι δεν «έπραξε κάτι λάθος» και ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να περιορίσει τους ακρωτηριασμούς και τις εκτελέσεις που εφάρμοζε ως ποινές η τζιχαντιστική οργάνωση στη Ράκα, όταν η πόλη ήταν η ντε φάκτο «πρωτεύουσα» των εξτρεμιστών.

Ο Άμπου Σακρ επέμεινε, μιλώντας στο Sky News, ότι είναι αθώος και ισχυρίζεται ότι διακινδύνευσε πολλές φορές δείχνοντας επιείκεια στους κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης λέει ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι η εξτρεμιστική οργάνωση δεν έχει εξαρθρωθεί και ότι δημιούργησε νέα βάση στη Λιβύη.

Ο Άμπου Σακρ μίλησε στην ειδική ανταποκρίτρια του Sky News Άλεξ Κρόφορντ, η οποία μεταδίδει από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Στο ρεπορτάζ της δεν αναφέρει σε ποια περιοχή ή χώρα συνάντησε τον Άμπου Σακρ, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι ο πρώην «εμίρης» βρίσκεται στην Τουρκία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, κατάφερε να διαφύγει με την οικογένειά του ανάμεσα σε πρόσφυγες που εγκατέλειπαν τη Συρία. Όπως σημείωσε, τον βοήθησε ένας κάτοικος της Ράκα που του είχε χαρίσει την ποινή.

Στο ερώτημα εάν φοβάται ότι θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί από τις Αρχές των χωρών που διώκουν το Ισλαμικό Κράτος, απάντησε «όχι. Φοβάμαι μην με βρει το Ισλαμικό Κράτος. Έχουν παντού κατασκόπους».

«Δεν συμφωνούσα με τις ποινές»

Ο Άμπου Σακρ έχει εμφανιστεί σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο δείχνει τον ακρωτηριασμό του χεριού κάποιου άτυχου, που καταδικάστηκε σε αυτή την ποινή από το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία.

Παραδέχτηκε στο Sky News ότι διέταξε πολλούς ακρωτηριασμούς, που είχε αποφασίσει το δικαστήριο της Σαρία, αλλά υπερασπίστηκε την αθωότητά του.

Στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό εμφανίστηκε ντυμένος με δυτικά ρούχα, με περιποιημένο μουσάκι, με καπέλο καβουράκι και με ένα τσιγάρο στο στόμα.

Ως «αρχηγός της Αστυνομίας» των τρομοκρατών δεν κάπνιζε, αφού η συνήθεια αυτή ήταν απαγορευμένη δια ροπάλου από το Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα λέει ότι ψάχνει για μια νέα ζωή, ενώ απολογούμενος για τον ρόλο του στην οργάνωση, δήλωσε:

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν δίχως εξουσία. Έκανα ό,τι μπορούσα».

Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με ένα 14χρονο που πιάστηκε να έχει διαρρήξει ένα σπίτι και καταδικάστηκε σε ακρωτηριασμό. (Το Ισλάμ κόβει το χέρι στους κλέφτες). Είπε ότι ένιωσε ενοχές για την ποινή αλλά ήταν αδύνατο να την εμποδίσει.

Όπως εξήγησε, ο νόμος της Σαρία δεν έκανε διακρίσεις μεταξύ ανήλικων και ενήλικων δραστών. Οι ποινές ήταν ίδιες για όλους.

Ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Ράκα τον αγαπούσαν για την επιείκειά του.

«Δεν έβλαψα κανένα. Οι άνθρωποι με αγαπούσαν. Αλλά προς το παρόν πρέπει να εξαφανιστώ. Πολλοί άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με το Ισλαμικό Κράτος και φοβούμαστε για τις αντιδράσεις».

Το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάσσεται

Είπε ακόμα ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει «τελειώσει». Πολλοί ηγέτες του διέφυγαν από τη Ράκα πριν την απελευθερώσουν οι Κούρδοι.

«Μόνο λίγοι είχαν απομείνει στη Ράκα στο τέλος. Μόνο οι ξένοι εθελοντές είχαν μείνει πίσω».

Τώρα το Ισλαμικό Κράτος θα επιχειρήσει να εδραιωθεί ξανά στη Λιβύη, όπου διατηρεί πολλούς πυρήνες, ενώ χρησιμοποιεί τη χώρα ως «πύλη εισόδου» στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr