Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ ζητά από τους Κούρδους (YPG) να του παραδώσουν τα βαριά τους όπλα για να τους βοηθήσει στην Εφρίν

Ο Άσαντ ζητά από τους Κούρδους (YPG) να του παραδώσουν τα βαριά τους όπλα για να τους βοηθήσει στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαιώνεται και από συριακές στρατιωτικές πηγές ότι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει μέχρι στιγμής στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, που από τις 20 Ιανουαρίου δέχεται την επίθεση του τουρκικού στρατού στα πλαίσια της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας».

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι, που επικαλείται το Al Masdar News, οι δυνάμεις της συριακής Εθνοφυλακής παραμένουν στις κωμοπόλεις Αλ Ζαχρά και Νουμπλ, βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, κοντά στα όρια της Εφρίν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει εντολές να εισέλθουν στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι μοναδικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Εφρίν από εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο ήταν μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ της πόλης του Χαλεπιού.

Όπως γίνεται γνωστό, ο λόγος που ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί η είσοδος των Σύρων παραστρατιωτικών στην Εφρίν για να συμπολεμήσουν με τους Κούρδους απέναντι στην τουρκική επίθεση, είναι η απαίτηση της Δαμασκού να παραδώσουν οι Κούρδοι τον βαρύ οπλισμό τους στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αρνούνται να παραδώσουν το πυροβολικό, τα τεθωρακισμένα και τα αντιαρματικά τους στην κυβέρνηση της Συρίας, γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με αφοπλισμό και παράδοση της Εφρίν στο καθεστώς Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr