Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Μάρτιο η Τουρκία στέλνει το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2 στην ανατολική Μεσόγειο

Τον Μάρτιο η Τουρκία στέλνει το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2 στην ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Μάρτιο αναμένεται το γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότιο Κορέα να ξεκινήσει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Πρόκειται για το DeepSea Metro 2 που πήρε από την νότιο Κορέα.

Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του το CNNTurk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη» και ότι «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνέλθουν» καθώς «το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων».

Το πιθανότερο είναι οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να προκαλέσουν με το γεωτρύπανο τους είτε στην ελληνική, είτε στην κυπριακή ΑΟΖ. Εάν αποτολμήσουν να τρυπήσουν, τότε ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειος θα τυλιχτεί στις φλόγες του πολέμου.

Ωστόσο, διαβάστε ακόμα: Ηχηρό τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία: Η Κύπρος έχει το δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους στην ΑΟΖ της

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr