Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεοναζιστές προσπαθούν να παρεισφρήσουν σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας

Νεοναζιστές προσπαθούν να παρεισφρήσουν σε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νεοναζιστές προσπαθούν να παρεισφρήσουν σε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, την Daimler, με στόχο να την μετατρέψουν σε ένα μέσο προβολής των απόψεών τους, ανέφερετο συμβούλιο εργαζομένων του εργοστασίου.

Οι νεοναζιστές ανήκουν σε διάφορες ομάδες και χρησιμοποιούν ένα εναλλακτικό συνδικάτο, το Zentrum Automobil, ως βάση, τόνισε το συμβούλιο.

«Οι ακροδεξιές δραστηριότητες, η ανάμειξη σε νεοναζιστικές ενέργειες και οργανώσεις και η σχετική δημόσια προβολή προκαλούν σημαντική ζημιά στην εκπροσώπηση των εργαζομένων και μέσω αυτού απειλούν τις δουλειές μας», σημείωσε το συμβούλιο εργαζομένων στο εργοστάσιο Untertuerkheim στη νότια Γερμανία.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποιες νεοναζιστικές ομάδες εμπλέκονται, αλλά ονοματίζονται άτομα στο εργοστάσιο, διαμηνύοντας ότι η παρείσφρηση «δεν θα γίνει αποδεκτή».

Μέσα ενημέρωσης στην νότια Γερμανία ανέφεραν αυτό το μήνα ότι αρκετοί εκπρόσωποι εργαζομένων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Daimler στο Untertuerkheim, με 19.000 προσωπικό, συνδέονται με νεοναζιστικές ομάδες και εξέφρασαν ξενοφοβικές απόψεις.

Οι αναφορές έρχονται σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας για την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), να ενδέχεται να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο.

Προσωπικό στην Daimler, την Volkswagen και άλλες εταιρείες της μεταλλουργικής βιομηχανίας στην Γερμανία αναμένεται να εκλέξουν νέους εκπροσώπους μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και οι διοικήσεις και τα συνδικάτα επιχειρούν να καταστείλουν κάθε ακροδεξιά δραστηριότητα.

«Φαίνεται σαν το Untertuerkheim, με τη βοήθεια συμβούλων εργαζομένων που βρίσκονται στην “Liste Zentrum”, να μετατρέπεται σε ένα πρότζεκτ προβολής της ακροδεξιάς» για όλη τη Γερμανία, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Η Liste Zentrum είναι ένα άλλο όνομα για το εναλλακτικό συνδικάτο.

Οι εργαζόμενοι ίδρυσαν το εναλλακτικό συνδικάτο το 2009, τέσσερα χρόνια πριν την ίδρυση του AfD και κάποια μέσα ενημέρωσης στην Στουγκάρδη, όπου εδρεύει η Daimler, τόνισαν ότι κάποια από τα μέλη της είναι νεοναζιστές.

«Το συμβούλιο εργαζομένων της Untertuerkheim είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε μια τέτοια κατάχρηση της εντολής του συμβουλίου για ακροδεξιούς στόχους και σκοπούς», σημειώνεται.

Η Zentrum Automobil δεν προέβη σε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Η Daimler ανέφερε σήμερα ότι εναντιώνεται σε κάθε ακροδεξιά δραστηριότητα εντός του εργατικού της δυναμικού, τονίζοντας ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η Daimler κατασκεύαζε πολεμικό εξοπλισμό για τους Ναζί πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και η πιθανή παρείσφρηση της ακροδεξιάς στους κόλπους της αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα για την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr