Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στη Φλόριντα: Οπλισμένος βοηθός σερίφη άφησε τους μαθητές να εκτελούνται από τον μακελάρη!

Σάλος στη Φλόριντα: Οπλισμένος βοηθός σερίφη άφησε τους μαθητές να εκτελούνται από τον μακελάρη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας οπλισμένος βοηθός σερίφη βρισκόταν στον χώρο του λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στη διάρκεια του μακελειού της 14ης Φεβρουαρίου, αλλά δεν αντιμετώπισε τον νεαρό που είχε ανοίξει πυρ, όπως γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ της Φλόριντα Σκοτ Ίσραελ, την Πέμπτη.

Ο Σκοτ Πίτερσον, ο οποίος είχε υπηρεσία στο λύκειο, παρέμεινε έξω από το κτήριο ενώ ακούγονταν τα πυρά.

Οι ενέργειες του Πίτερσον καταγράφηκαν σε βίντεο. «Αυτό που είδα ήταν ένας βοηθός σερίφη να φτάνει στη δυτική πλευρά του κτηρίου 12, να παίρνει θέση εκεί. Δεν μπήκε ποτέ μέσα», δήλωσε ο Ίσραελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό διήρκησε έξι λεπτά, ενώ ο Πίτερσον έφτασε στο κτήριο αυτό 90 δευτερόλεπτα αφότου ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και μετά έμεινε έξω από αυτό για τέσσερα λεπτά.

Ερωτηθείς τι θα έπρεπε να έχει κάνει ο βοηθός σερίφη, ο Ίσραελ απάντησε: «Να πάει μέσα, να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο, να σκοτώσει τον δολοφόνο».

Όπως επισήμανε ο σερίφης, ο Πίτερσον δεν έχει εξηγήσει για ποιο λόγο δεν εισήλθε στο κτήριο.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα το βίντεο και ίσως να μην το κάνει ποτέ, καθώς «εξαρτάται από την κατηγορούσα αρχή και την υπόθεση» που θα στοιχειοθετηθεί εναντίον του 19χρονου Κρουζ.

Ο δράστης του μακελειού κατάφερε να βγει από το σχολείο όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία μαζί με τους μαθητές που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τα πυρά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο πίστεψαν ότι ο δράστης ήταν ακόμη μέσα στο κτήριο, βασιζόμενοι στο βίντεο που είχε καταγράψει μια κάμερα ασφαλείας το οποίο πίστεψαν ότι τους δείχνει εικόνες σε απευθείας μετάδοση. Στην πραγματικότητα οι εικόνες που παρακολουθούσαν είχαν καταγραφεί 20 λεπτά νωρίτερα.

Ωστόσο χθες ο Τόνι Πουστίτσι διοικητής της αστυνομίας της πόλης Κόραλ Σπρινγκς, γειτονικής του Πάρκλαντ, τόνισε ότι το λάθος οφείλεται «στον ανθρώπινο παράγοντα», όμως δεν έθεσε σε κίνδυνο ζωές.

Ο Ίσραελ επεσήμανε ότι αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον βοηθό σερίφη, όμως αυτός πρόλαβε να υποβάλει την παραίτησή του.

Επίσης δύο ακόμη βοηθοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δεν αντέδρασαν με τον προσήκοντα τρόπο σε πολλές καταγγελίες και παράπονα εναντίον του Κρουζ τα τελευταία 10 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr