Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην επίθεση στην Εφρίν κάνουν κουμάντο οι τζιχαντιστές εμίρηδες γιατί οι Τούρκοι αξιωματικοί αποδείχτηκαν άπειροι

Στην επίθεση στην Εφρίν κάνουν κουμάντο οι τζιχαντιστές εμίρηδες γιατί οι Τούρκοι αξιωματικοί αποδείχτηκαν άπειροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία έχει στρατολογήσει τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ πρώην Αλ Νούσρα) και του Ισλαμικού Κράτους και τους έχει στείλει στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν να πολεμήσουν ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, όταν ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στις 20 Ιανουαρίου, την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», έβαλε εμπροσθοφυλακή τους μισθοφόρους του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Αυτοί όμως την πρώτη εβδομάδα είχαν μεγάλες απώλειες, ενώ και η μαχητικότητά τους θεωρείται χαμηλού επιπέδου.

Τώρα η Τουρκία προχώρησε στην επόμενη λύση. Τζιχαντιστές που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία και σε εδάφη υπό τουρκική κατοχή στη Συρία, με το σωστό αντίτιμο δέχτηκαν να φορέσουν στολές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και να πολεμήσουν στο πλευρό των Τούρκων κατά των Κούρδων υπερασπιστών της Εφρίν.

Στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ο τουρκικός στρατός έδειξε μια προτίμηση στη στρατολόγηση Τουρκομογγόλων τζιχαντιστών με καταγωγή από την Κίνα και τις χώρες της κεντρικής Ασίας.

Οι τζιχαντιστικές συμμορίες, που μάχονται μισθοδοτούμενες από την Τουρκία, έχουν επίσης αυτονομία στο πεδίο της μάχης και σε πολλές περιπτώσεις και οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν τεθεί υπό τις διαταγές τζιχαντιστών οπλαρχηγών.

Λέγεται μάλιστα ότι η ανικανότητα και η απειρία των Τούρκων αξιωματικών ευθύνεται που οι άνδρες τους μάχονται υπό τις διαταγές των εμίρηδων του ISIS και της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr