ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντόναλντ Τουσκ, Σύνοδος Κορυφής,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για «ξεκάθαρη ψευδαίσθηση» του Ηνωμένου Βασιλείου, σε ό,τι αφορά την αντίληψή του για τη μελλοντική του σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Τουσκ σημείωσε ότι υπάρχει «επιστροφή μιας φιλοσοφίας» στο Λονδίνο, με στόχο να βγει κερδισμένο σε όλα τα επίπεδα.
«Από την αρχή, μια από τις βασικές θέσεις της Ε.Ε. των 27 ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία αγορά α λα καρτ. Αυτή θα συνεχίσει να είναι μια θεμελιώδης αρχή», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σχολίασε χαριτολογώντας πως η δήλωση Τουσκ περί ψευδαισθήσεων θα γίνει πρωτοσέλιδο.
Το βράδυ της Πέμπτης η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε μια μαραθώνια, οκτάωρη συνεδρίαση, παρουσίασε στους ομολόγους της τα σχέδιά της για μια συμφωνία «που θα λειτουργεί και θα επιτρέπει τις όσο πιο ομαλές εμπορικές συναλλαγές», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
Το Λονδίνο δηλώνει ότι θέλει να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, να βάλει τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών και στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, η Μέι θέλει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα περιόριζε όσο το δυνατόν περισσότερο τους τελωνειακούς δασμούς.























































