Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοσιαλιστές Κούρδοι ηγέτες καταδικάζουν ως «ανήθικη» τη σύλληψη του Σαλέχ Μουσλίμ από τους Τσέχους

Σοσιαλιστές Κούρδοι ηγέτες καταδικάζουν ως «ανήθικη» τη σύλληψη του Σαλέχ Μουσλίμ από τους Τσέχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της περιφερειακής κουρδικής κυβέρνησης στο βόρειο Ιράκ, Κουμπάντ Ταλαμπανί, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του σοσιαλιαλπατριωτικού κόμματος Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν (PUK), κάλεσε τις Αρχές της Τσεχίας να απελευθερώσουν άμεσα τον σοσιαλπατριώτη ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, που συνελήφθη στην Πράγα μετά από αίτημα των τουρκικών Αρχών.

Επίσης, ο Αντίλ Μουράντ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του PUK, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Η σύλληψη του Σαλέχ Μουσλίμ είναι παραβίαση δικαιωμάτων που στρέφεται ενάντια σε όλους τους φιλελεύθερους ανθρώπους και χτύπημα ενάντια στις χώρες που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τις δημοκρατικές αξίες στη Ροζάβα (σ.σ. συριακό Κουρδιστάν). Καταδικάζουμε την κράτηση του Σαλέχ Μουσλίμ και καλούμε τους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δράσουν ώστε να απελευθερωθεί άμεσα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το PUK υποστηρίζει τον αγώνα του λαού της Ροζάβα.

Ο συμπρόεδρος του κινήματος «Ελεύθερη Κοινωνία Κουρδιστάν», Μιχεμέντ Εμπντουλάχ, επίσης καταδίκασε την κράτηση του Μουσλίμ από τις τσέχικες Αρχές, κάνοντας λόγο για ανήθικη ενέργεια που ξεσκεπάζει την Ευρώπη και δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται από τη δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr