Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα δήλωσε πως δεν «παζαρεύει» με την Τσεχία για τον Κούρδο ηγέτη Σάλεχ Μούσλιμ

Η Άγκυρα δήλωσε πως δεν «παζαρεύει» με την Τσεχία για τον Κούρδο ηγέτη Σάλεχ Μούσλιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία δεν πρόκειται να ανταλλάξει δύο Τσέχους υπόπτους που έχει θέσει υπό κράτηση με τον πρώην ηγέτη του συριακού κουρδικού PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) Σάλεχ Μούσλιμ (φωτο), ο οποίος συνελήφθη στην Πράγα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο, ο Γκιουλ είπε ότι η Τουρκία αναμένει το τσεχικό δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να συζητήσει την υπόθεση εντός της ημέρας, να αποφασίσει την προσωρινή κράτηση του Σ. Μούσλιμ για 16-40 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων η Άγκυρα μπορεί να επιδώσει το αίτημα έκδοσής του.

Ο Σάλεχ Μούσλιμ ήταν παλαιότερα συμπρόεδρος του PYD, που αποτελεί την κύρια συνιστώσα του συνασπισμού TEV-DEM, ο οποίος κυβερνά ελεγχόμενα από τους Κούρδους αυτόνομα τμήματα της βόρειας Συρίας, περιλαμβανομένης της Εφρίν.

Η Τουρκία έχει εκδώσει από τον Νοέμβριο 2016 ένταλμα σύλληψης του Σ. Μούσλιμ σχετικά με επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο 2016, στην οποία ο Μούσλιμ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr