Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επικήρυξε τους δολοφόνους του 27χρονου δημοσιογράφου με 1 εκατ. ευρώ

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επικήρυξε τους δολοφόνους του 27χρονου δημοσιογράφου με 1 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη σοκαριστική δολοφονία του ερευνητικού δημοσιογράφου Γιαν Κιούτσιακ και της συντρόφου του, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο την Τρίτη ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με το συμβάν. Μάλιστα, ο Φίτσο φωτογραφήθηκε με τα χρήματα, τα οποία είχε παραταγμένα σε ένα τραπέζι δίπλα του.

Αρκετές εφημερίδες της Σλοβακίας δημοσίευσαν το τελευταίο άρθρο του Kuciak, με το οποίο συσχέτιζε την ιταλική μαφία με πολιτική διαφθορά υψηλού επιπέδου.

Στο άρθρο, το οποίο δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει, ο άτυχος 27χρονος ισχυρίστηκε ότι επιχειρηματίες στην ανατολική Σλοβακία με συνδέσμους με την περιβόητη μαφία Ndrangheta της Καλαβρίας, καταχρώνται τα ταμεία της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας εκτός από την επικήρυξη υποστήριξε πως: «Μην συσχετίζετε αθώους ανθρώπους, χωρίς αποδείξεις, με μια διπλή ανθρωποκτονία. Ξεπερνά τα όρια και δεν είναι πια αστείο». Ο Fico με αυτόν τον τρόπο αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εκμεταλλεύτηκε το συμβάν για να κατηγορήσει μέλη της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας δήλωσε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας για να τους διαβεβαιώσει ότι «η προστασία της ελευθερίας του λόγου και της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι κοινή μας προτεραιότητα και είναι εξαιρετικά σημαντική για την κυβέρνησή μου».

Από την πλευρά της η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε πως έχει ανακρίνει 20 άτομα από τη Δευτέρα, ενώ έχει επικοινωνήσει με τις αρχές της Τσεχίας και της Ιταλίας. Ο πρόεδρος της αστυνομίας, Tibor Gaspar, αποκάλυψε ακόμα πως η Europol προσφέρθηκε να βοηθήσει με την έρευνα. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το κίνητρο της δολοφονίας ήταν «πιθανότατα» η δουλειά του άτυχου δημοσιογράφου, ενώ προειδοποίησε τους υπόλοιπους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις λεπτομέρειες που δημοσιεύουν.

Το άτυχο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό το περασμένο Σάββατο στο διαμέρισμα τους, με τραύματα από πυροβολισμούς.4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr