Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι εγκαταλείπουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και πάνε στην Εφρίν να πολεμήσουν τους Τούρκους

Οι Κούρδοι εγκαταλείπουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και πάνε στην Εφρίν να πολεμήσουν τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκπρόσωποι του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσαν τη Δευτέρα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έχουν επηρεάσει τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οδηγώντας σε «παύση των επιχειρήσεων» στην ανατολική Συρία.

Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ τόνισε στους δημοσιογράφους αυτή η προσωρινή διακοπή σημαίνει ότι κάποιες από τις χερσαίες επιχειρήσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) –την πολιτοφυλακή που στηρίζουν οι ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με τις YPG να είναι η κυριότερη συνιστώσα της– έχουν προσωρινά ανασταλεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Διεθνή Συνασπισμού, που υπό τις ΗΠΑ μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχουν επηρεαστεί και ότι οι SDF συνεχίζουν να ελέγχουν εδάφη που ανακατέλαβαν από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Άντριαν Ράνκιν Γκάλογουεϊ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δει μαχητές των SDF να αποχωρούν από την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Κάποιοι μαχητές που επιχειρούν στις τάξεις των SDF αποφάσισαν να αποσυρθούν από τις επιχειρήσεις στο μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού και να πολεμήσουν αλλού, πιθανώς στην Εφρίν», τόνισε.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι εκατοντάδες μαχητές των SDF έχουν αποχωρήσει από το μέσο τμήμα της κοιλάδας του Ευφράτη Ποταμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (Centcom) υπογράμμισε ότι η τουρκική επιχείρηση στην Εφρίν αποσπά την προσοχή από τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr