Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το Γκουαντάναμο μπορεί να υποδεχθεί άλλους 25 κρατουμένους”

“Το Γκουαντάναμο μπορεί να υποδεχθεί άλλους 25 κρατουμένους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κέντρο κράτησης των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στο Γκουαντάναμο μπορεί να υποδεχθεί περίπου 25 επιπλέον φυλακισμένους, στην περίπτωση που η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να μεταχθούν εκεί περισσότεροι τζιχαντιστές, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός.

«Έχουμε λιγότερους από πενήντα (κρατούμενους) αυτή τη στιγμή κι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε πιθανόν να αυξηθεί ελαφρά» χωρίς να απαιτηθεί να ενισχυθεί η δύναμη της φρουράς της φυλακής, ανέφερε ο ναύαρχος Κερτ Τιντ, επικεφαλής της μικτής αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Λατινική Αμερική (USSOUTHCOM), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τον Ιανουάριο εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να «παραμείνει ανοικτή» η διαβόητη στρατιωτική φυλακή που καταγγέλλουν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ερχόμενος σε πλήρη ρήξη με τις επανειλημμένες προσπάθειες του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει η εγκατάσταση.

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αιχμαλωτιστεί στη Συρία και κρατούνται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως η φυλακή στο Γκουαντάναμο ίσως αποδειχθεί χρήσιμη για τη φυλάκιση «πολλών» από αυτούς τους τζιχαντιστές.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευθούν τον επαναπατρισμό των ξένων τζιχαντιστών, όμως πολλές χώρες απορρίπτουν το ενδεχόμενο κι η φυλακή στο Γκουαντάναμο, μέσα σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στο ανατολικό τμήμα της Κούβας, θεωρείται μια εναλλακτική επιλογή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μεταχθούν στο κέντρο κράτησης ξένοι τζιχαντιστές από τη Συρία, ο ναύαρχος Τιντ απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. «Δεν ορίζουμε εμείς ποιοι θα μεταφερθούν» στη φυλακή, είπε, προσθέτοντας: «είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όποιον κι αν μας σταλεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr